Hlavní obsah

Dočká se Boston první výhry?

Už jen tři týmy NBA letos zatím nepoznaly radost z vítězství. Jedním z nich je Boston, který si první výhru může připsat dnes proti Charlotte.

Článek

Boston se po loňském propadáku, kdy skončil s bilancí 33-49 daleko před branami play off, rozhodl částečně obměnit před sezonou svůj tým. K dřívějším oporám mužstva přibyli rozehrávač Sebastian Telfair a zkušený pivot Theo Ratliff. Druhý jmenovaný do hry kvůli bolavým zádům zatím nenastoupil, dnes už by ale po včerejším tréninku měl hrát. Ani s novou posilou ale Celtics začátek sezony vůbec nezvládli. Nejblíž k vítězství měli při domácí premiéře proti New Orleans; poté, co prohráli první poločas o 13 bodů, v závěru finišovali, stihli ovšem jen zkorigovat výsledek na 87-91. Lídrem mužstva byl jako obvykle Paul Pierce, který si vedle 29 bodů připsal 19 doskoků. Dařilo se i Wallymu Szczerbiakovi, který nastřílel 21 bodů a tahle dvojice táhla Celtics i v dalších zápasech. Ani v nich to ale na výhru nestačilo - ve druhém domácím zápase Boston znovu prohrál, tentokrát 88-101 s Detroitem, a v sobotu je Washington v divoké přestřelce porazil na své palubovce 124-117.

Dnes ovšem Celtics čeká zřejmě zatím nejlehčí soupeř. Charlotte, nejmladší klubNBA, ve dvou dosavadních sezonách skončil mezi nejhoršími mužstvy soutěže. Ani letos nepomýšlí nijak vysoko, důležité pro něj ale je, že se mu daří budovat tým, kterému se v budoucnu může dařit. Hlavními postavami Bobcats jsou rozehrávači Brevin Knight a Raymond Felton, kteří přihrávkami zásobují především nováčka Adama Morrisona a dvojku předloňského draftu Emeku Okafora, který po loňské promaroděné sezoně znovu dokazuje své kvality; velmi důležitou součástí mužstva je potom i vynikající obránce Gerald Wallace. Takto složený tým letošní úvod příliš nezvládl. V prvním utkání nestačil doma na Indianu, která si z palubovky Bobcats odvezla výhru 106-99, a poté nezvládl ani zápas v Memphisu, kde prohrál 83-96. První výhru si tým trenéra Bickerstaffa až o víkendu; v sobotu přivítal na svém hřišti Cleveland, který porazil 92-88. "Řekl bych, že jsme zabili dvě mouchy jednou ranou," řekl po vydařeném utkání Okafor. "Vyhráli jsme první zápas letošní sezony a poprvé jsme také uspěli proti Clevelandu," dodal na adresu soupeře, který proti Charlotte předtím sedmkrát uspěl.

Přestože se Bostonu zatím vůbec nedaří, je dnes podle bookmakerů jasným favoritem utkání, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.40. Myslíte si, že i dnešní hosté budou nad síly domácích Celtics? Potom si vsaďte na Charlotte, kurs je rovných 3.00.

Reklama