Hlavní obsah

Slavia chce venku uspět i počtvrté

Jako podle šablony hrají v posledních týdnech fotbalisté pražské Slavie. Sešívaní začali z cizích hřišt pravidelně vozit všechny body, poté je ale doma lehce ztrácejí. Poslední remízu s Příbramí se dnes pokusí napravit ve Zlíně.

Článek

Kvůli této zvláštnosti Slavia sice patří mezi stěží průměrné domácí týmy, venku je ale nejlepší hned po Liberci. Celé to začalo domácí remízou 0:0 se Slováckem, týmem, který si ze stadionů soupeřů vozí body jen zřídka. Hráči trenéra Jarolíma se ale potom vytáhli v Plzni; na západě Čech dali domácím lekci z produktivity a zvítězili 4:0. Špatně si potom nevedli ani na Strahově proti Spartě, branku ovšem znovu nedali a připsali si další nerozhodný výsledek doma. O dva týdny později zaváhání znovu napravili, tentokrát na hřišti Kladna, které porazili 1:0. Málokoho asi zaskočilo, že v dalším kole doma jen remizovali v utkání s Jabloncem. Nejcennějšího letošního vítězství dosáhli v předposledním kole, kdy se radovali po výhře 3:1 v Mladé Boleslavi. I ti největší pesimisté doufali, že po takovém výsledku přijde domácí výhra - ale chyba lávky. Radovala se Příbram, která si ze Strahova odvezla důležitý bod za remízu 1:1. Nyní Slavii nezbývá, než se znovu pokusit uspět venku, i když Jarolím ví, že po posledních výsledcích Zlínských to nebude vůbec jednoduché. "Nebude to snadné, Zlín odehrál výborný zápas s Libercem, přivezl si bod z Českých Budějovic, budou chtít výsledky potvrdit," tvrdí trenér. "Recept na úspěch bude stejný jako naposledy venku v Boleslavi, budeme se chtít prosadit aktivní hrou a důraznou koncovkou," dodává Jarolím, kterému dnes bude chybět Marek Suchý, Petr janda a pravděpodobně i Michal Švec, který před týdnem utrpěl otřes mozku.

Zlín na tom na první pohled není nijak růžově. Valaši jsou po třinácti kolech na předposledním místě s pouhými sedmi vstřelenými brankami. Na druhou stranu, bezzubí jsou především venku, doma hrají přeci jen lépe. Důkazem toho může být zmiňovaná remíza se silným Libercem, za kterou byli hráči trenéra Uličného v současné situaci určitě rádi. O rostoucí formě by potom mohl svědčit i poslední výsledek. Na hřišti Českých Budějovic vedli 1:0 po gólu Zbožínka, o výhru je sice připravil domácí Černý, bod za remízu je ale pro Zlín teprve druhým letošním, který si přivezli zvenku. Proti Slavii, která je už sedm zápasů bez porážky, chce Uličný navázat na výkon proti Budějovicím. "Věřím, že potvrdíme dobrou formu a určité zlepšení z poslední doby. S Baníkem jsme vydrželi hrát v poháru hodinu, s Libercem celý zápas a v Budějovicích nám to šlo do vedoucí branky. Zde už jsem také tajně doufal, že po Zbožínkově gólu zápas dotáhneme do vítězného konce. Bohužel jsem se pak vrátili k ustrašeným výkonům z úvodu sezony, vepředu jsme nepodrželi balón a dostali jsme se zbytečně pod velký tlak," varuje trenér Zlína. Ten dnes na hřiště znovu pošle Švacha, otazník startu ovšem visí nad trojicí Zúbek, Janíček, Bači.

Vzhledem k formě Slavie ji bookmakeři považují za favorita zápasu, na kterého si můžete vsadit s kursem 2.05. Myslíte si, že Zlín dnes uhraje alespoň další bod, který by mu pomohl dostat se ze spodních pater tabulky? Potom si vsaďte na neprohru domácích, kurs na ni je 1.55.

Reklama