Hlavní obsah

Třinec nyní body neztrácí

, 8. prosince 2006

Česká hokejová extraliga zítra televizním duelem uzavře nejnáročnější část letošní sezóny, kdy se během pětadvaceti dnů odehrálo jedenáct kol. Podstatná část třicátého druhého kola se odehraje ovšem již dnes. Plzeň se bude snažit v těžce poskládané sestavě o bodový zisk na ledě Litvínova, na který nejezdí ráda. Slavia Praha bude hájit klíčovou desátou příčku v duelu s Třincem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Domací celek sehrál na vlastním ledě pouze jeden z posledních šesti zápasů a i tento fakt ho postupně přibrzdil v jeho cestě vzhůru tabulkou. Slavia by nerada ztratila před reprezentační přestávkou těžce získanou pozici, ale v posledních dvou zápasech opět začala mít problémy se skórováním. V nedělním pražském derby navíc poprvé od říjnového příchodu do mužstva nedohrál zápas brankář A. Svoboda, který se nechal do třetí třetiny vystřídat. Dnes zřejmě nebude v útoku Slavie přítomen Tomica a v obraně není jasno o startu Žižky.

Třinec začal sezónu podobně zle jako jeho dnešní soupeř, ale dokázal již na rozdíl od něj udělat dvě delší vítězné série. Díky tomu se nyní vyhřívá na nečekaném třetím místě. V posledních pěti zápasech nepřepustil žádnému soupeři jediný bod. V říjnu se klub rozloučil s brankářem Bieglem, mladý Daneček nabízenou příležitost plně nevyužil a obnovit své dobré jméno tak může Vojtek. Zatím se mu to daří skvěle. V náročném období mezi reprezentačními přestávkami udržel třikrát čisté konto. V úterý rozhodl derby pro Třinec vstřeleným gólem Vůjtek, ale na ledě se nadále neobjevuje Zálešák.

Bookmakeři bwin očekávají, že si domácí celek postavení v první desítce s přehledem udrží. Na Slavii dnes vypsali kurs 1,67. Duel je zajímavý tím, že se soupeři potkali v minulém play off a jde o střet týmu, kterému patří v tabulce redukované na domácí zápasy poslední příčka s klubem, který je v tabulce redukované na venkovní zápasy druhý. Dnes si lze na Třinec vsadit v kursu 4,0.

Reklama