Hlavní obsah

Chelsea dnes přivítá Arsenal

Sedmnácté kolo Premier league mělo včera na programu městské derby v Manchesteru. Další se odehraje dnes v Londýně a to velice pikantní. Chelsea hostí od 17:00 na Stamford Bridge Arsenal. Oba celky patří k evropské špičce a očekává se opravdu velká podívaná.

Foto: FC Chelsea

Michael Essien (vlevo) se raduje se spoluhráči z jedné z branek Chelsea.

Článek

Chelsea nenakročila za obhajobou titulu špatně. Po nedávné prohře v Tottenhamu si spravila chuť vítězstvími s Watfordem, West Hamem a remízou na Old Trafford. Minulý týden navíc zvítězila v Boltonu, který letos patří ke špičce Premier league. Po 15 zápasech má tak na svém kontě 35 bodů a na třetí Arsenal si už vypracovala náskok 10 bodů. Právě s Gunners dnes změří síly a jistě bude chtít svůj náskok na svěřence Arsene Wengera rozšířit na třináctibodový rozdíl. "Je to pro nás velice důležitý zápas a s remízou by jsme jistě spokojeni nebyli," řekl záložník Blues Michael Ballack. Zápas bude určitě nejtěžší pro Ashleyho Cola, který tento rok opustil po velkých rozporech právě Arsenal a očekává se, že na něj fanoušci městského rivala budou vyvíjet velký tlak. "Ashley byl v pátek při tréninku v pohodě a určitě to zvládne," zhodnotil stav svého spoluhráče kapitán německé reprezentace.

Arsenal letos podává velmi nevyrovnané výkony. Po nedávných porážkách s Boltonem a Fulhamem uspěl minulý týden s Tottenhamem, který dokázal porazit rozdílem třídy. V týdnu uhrál bezbrankovou remízu v Portu a zajistil si tak postup do čtvrtfinále nejprestižnější evropské soutěže ale nutno poznamenat, že s velice odřenýma ušima. Dnes ho čeká rozhodně ještě těžší zápas než s Portem okořeněný atmosférou derby. "Je to pro nás velký test. Odehráli jsme v dobré formě poslední dva zápasy a věřím, že to dokážeme i na Stamford Bridge. Pokusíme se Chelsea porazit a myslím si, že se nám to může podařit," řekl charismatický manažer Gunners Arsene Wenger. Ten bude stále postrádat stopera Williama Gallasa i kapitána Thiery Henryho. Naopak fit je už Johan Djourou, ale Kolo Toure má stop kvůli kartám.

Oba týmy patří mezi nejlepší na světě, ale podle bookmakerů společnosti bwin jsou dnes favoritem domácí; na jejich vítězství si můžete vsadit s kursem 1.65. Kurs na remízu má hodnotu 3.45 a na vítězství Gunners 4.85.

Reklama