Hlavní obsah

Newcastle se po týdnu opět utká s Chelsea

Přesně před týdnem se střetli na Stamford Bridge domácí Chelsea s Newcastlem v rámci Premier league. Po zápase byli jistě šťastnější svěřenci José Mourinha, kteří zvítězili 1:0. Dnes se oba celky potkají znovu - konkrétně v Carling Cupu. Výhodu domácího prostředí bude mít tentokrát Newcastle.

Článek

Chelsea o víkendu dokázala třemi krásnými brankami, o které se postarali Ballack, Lampard a Drogba, zvrátit utkání s Evertonem a díky výhře West Hamu s Manchesterem stáhla náskok Rudých Ďáblů na pouhé dva body. Dnes se ale na chvilku od Premier league odmlčí, jelikož ji čeká čtvrtfinálové utkání Carling Cupu s Newcastlem. "Newcastle má velice dobrý tým, lepší než Everton a očekávám tak ještě těžší zápas i kvůli stadionu, který mají Straky o 20 tisíc diváků na kapacitě větší. Bude to ještě těžší i kvůli tomu, že dostanou odpočinek někteří hráči," řekl k zápasu Mourinho. Které hráče nechá konkrétně odpočívat se nezmínil, ale určitě by se na hřiště měli podívat Wayne Bridge, Paulo Ferreira a Shaun Wright-Phillips. Nad starty kapitána Johna Terryho a brankáře Carla Cudiciniho visí otazníky.

Newcastle nevstoupil do letošní sezony určitě tak jak by si představoval, ale v poslední době se zvedli a propracoval se na třináctou příčku tabulky. Jeho nedávná série pěti zápasů bez porážky skončila v už zmiňovaném utkání před týdnem s Chelsea. Zpět na vítěznou vlnu se svěřenci Glenna Roedera dostali o víkendu, kdy porazili doma Watford. Dnes proti Chelsea nebude mír Roeder opět k dispozici hned několik hráčů. Čerstvými absencemi jsou Charles N´Zogbia, který se zranil právě při utkání s Chelsea a Celestine Babayaro, jenž si odpyká trest za karty. "Za poslední tři měsíce se v naší sestavě vystřídalo obrovské množství hráčů. Chybí nám především útočná síla - dlouhodobě zranění Michael Owen nebo Shola Ameobi by nám výrazně pomohli", ohlédl se za obrovskou marodkou, která Straky provází už od úvodu ročníku, kouč Roeder.

Chelsea je sice v St. James Parku hostem, ale i tak je považována za favorita s kursem 1.60. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.50 a vítězství domácích s kursem 5.40.

Reklama