Hlavní obsah

Lazio dnes přivítá Inter

Italská Série A má letos jasného lídra v mužstvu Interu. Milánský celek dnes nastoupí ve vloženém sedmnáctém kole na horké půdě Lazia, které se jistě pokusí uštědřit černomodrým první letošní porážku.

Článek

Lazio vstoupilo do letošního ročníku s odpočtem tří bodů kvůli zapletení do korupční aféry, ale přesto se drží v popředí tabulky. Momentální pátá příčka je pro mužstvo pod vedením Delio Rossiho jistě úspěchem. Před týdnem a půl sehráli jeho svěřenci výborný zápas v derby s římským AS, ve kterém zvítězili 3:0 a převzali tak pro nadcházející půlrok v hlavním italském městě vládu. Naprázdno nevyšli ani v minulém kole; v letos silném Livornu dlouho vedli po brance Gorana Panděva, ale nakonec se museli spokojit s bodem za remízu 1:1. Čtyři vítězství z posledních šesti zápasů je ale výborná bilance, kterou se dnes bleděmodří pokusí rozšířit proti Interu. Bohužel k tomu nepomůže duo Massimo Mutarelli - Tommaso Rocchi, které vyřadily karty obdržené s Livornem.

Obhájce trofeje vede v tuto chvíli ligu se sedmibodovým náskokem na AS Řím a podle dosavadních výsledků to vypadá, že jeho obhajobu jen těžko někdo překazí. Během šestnácti kol nasbírali svěřenci Roberta Manciniho dvaačtyřicet bodů za třináct vítězství a tři remízy. Hořkost porážky letos ještě nepoznali ani jednou a v této statistice jsou momentálně v celé Evropě ojedinělým případem. "Pořád se můžeme zlepšit. I kdybychom na konci sezony měli na svém kontě všechny trofeje, tak to stále nebude bez chybičky," řekl k dosavadním výsledkům trenér. O víkendu si Inter hladce poradil s doma s Messinou v poměru 2:0, když se střelecky prosadili Materazzi a Ibrahimovič. "Máme nyní před sebou dva velmi těžké zápasy a stoprocentně se na ně soustředíme," reagoval Mancini na dnešní zápas s Laziem a nadcházející sobotní s Atalantou Bergamo. V sestavě Interu dnes budou chybět kvůli zraněním Julio Ricardo Cruz, Fabio Grosso a Olivier Dacourt.

Utkání nemá jednoznačného favorita. Na domácí Lazio si dnes vsadíte s kursem rovné 4.00. Remízu bookmakeři společnosti bwin ohodnotili kursem 3.00. Mírným favoritem je podle expertů bwin Manciniho mužstvo, na které vypsali kurs 1.90. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama