Hlavní obsah

Prohrávající prosincová Philadelphia

, 28. prosince 2006

Ve čtvrtek se v zámoří odehraje pět zápasů NHL. Buffalo znovu bude chtít oplatit Carolině vyřazení z finále východní konference v minulém play off. Edmonton se postaví na led po vánočních svátcích poprvé a bude hrát proti Los Angeles. Tampa Bay se pokusí neztratit kontakt s pozicemi zajišťujícími play off v utkání se zoufalou Philadelphií.

Článek

Domácímu celku se nedaří posunout se výše do skupiny mužstev, která se pohybují kolem osmé příčky ve východní konferenci. Tampa Bay ztratila dech na konci listopadu a až na jednu čestnou výjimku po něm marně lapala celou první polovinu prosince. K obratu k lepšímu došlo minulý týden, kdy soupeřům ve třech zápasech nepřepustila jediný bod. Po Vánocích však znovu těsně prohrála, když neuspěla v divizním duelu. Minulé dva zápasy odchytal Holmqvist, čili je pravděpodobné, že do konce roku dostane alespoň v jednom z domácích utkání šanci Denis, který má však horší všechny statistiky. Blesky se opírají pouze o dva významné střelce. Český útočník Prospal naopak pokračuje ve střídání dobrých a špatných sezón a v klubu dominuje jenom v negativním smyslu slova v +/- hodnocení. Ve vstřelených brankách ho zatím předčil i obránce Kuba.

Philadelphia se doposud nevzpamatovala v prosinci vůbec. Na začátku měsíce prohrála v samostatných nájezdech a od té doby čeká marně byť na jediný bod. Ve včerejším zápase překvapil svým návratem do sestavy klíčový útočník Forsberg, který se dobře vyspal. Marodka týmu se obecně zmenšila, ale přesto na ní zůstávají dva obránci a stejný počet útočníků. Včera nebyl schopen do poslední třetiny pro zranění nastoupit brankář Niittymaki. Letce potom od porážky neuchránil ani sotva uzdravený Esche, jehož statistiky jsou v porovnání s finským gólmanem nepoměrně horší. Ztráta klubu na posledním místě celé ligy začíná být výrazná.

Bookmakeři bwin předpokládají, že se po dnešku opět prohloubí. Na domácí Tampu Bay vypsali kurs 1,7. Hosté na ledě dnešního soupeře v dlouhodobé části sezóny nebodovali již tři roky a na jakoukoli výhru mimo play off nad ním čekají deset utkání. Pokud dnes toto dokáže Philadelphia změnit, stane se tak v kursu 3,8.

Reklama