Hlavní obsah

Litvínov chce zpět do desítky

, 7. ledna 2007

Poslední kolo třetí čtvrtiny hokejové extraligy včera začalo televizní předehrávkou, která měnila pořadí v první šestce. Do té se dnes pokusí proniknout Zlín, který sehraje derby na ledě posledního Vsetína, a Třinec, na jehož led míří Sparta. První desítku bude hájit Znojmo proti Karlovým Varům a Kladno v Českých Budějovicích. Litvínov se do ní pokusí vrátit v zápase s Pardubicemi.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Zápas mezi Pardubicemi a Znojmem přinesl řadu osobních soubojů.

Článek

Domácí celek prožívá jedno z nejhorších období sezóny. Litvínov již třikrát v řadě nedokázal bodovat na vlastním ledě a v tabulce redukované na domácí zápasy se propadl na předposlední pozici. Pryč jsou tedy různorodé druhy oslav, které po svém příchodu k mužstvu vymýšlel zkušený obránce Šlégr. Chemici začínají opět řešit brankářský problém. Jaroslav Hübl se nikterak neblíží výkonům, které ho zdobily v prvních měsících sezóny, protože znervózněl po uzdravení Radka Fialy, který není spokojen s tím, že nedostává pořádnou šanci, o níž si však ničím zářným dosud neřekl. Poslední rotace gólmanů se v zápase odehrála při páteční přestřelce, kdy Litvínov zbytečně svého soupeře vrátil tabulkově do hry o první desítku.

Pardubicím se velmi vydařilo období kolem Vánoc, které následovalo po prosincové reprezentační přestávce. Ve čtyřech zápasech nepřepustily soupeřům žádný bod a dostaly se mezi první tři celky tabulky. Do nového kalendářního roku ovšem vstoupily debaklem, při němž došlo ke střídání brankářů. Jinak je však pozice Lašáka neotřesitelná, pokud ovšem není zraněný. V pátek ji potvrdil dalším vychytaným čistým kontem. Velmi emotivní utkání prožil též slovenský útočník Pucher, s nímž se v Čechách nebývalým způsobem přijeli rozloučit fanoušci klubu, jehož dres sedm let oblékal. Pardubice budou mít po dnešku na kontě ze všech klubů nejvyšší počet utkání odehraných venku a do poslední čtvrtiny soutěže tedy půjdou v určité výhodě.

Bookmakeři bwin očekávají, že tato výhoda bude obohacena dnešním ziskem tří bodů. Domácí Litvínov totiž vidí jako mírného outsidera a vypsali na něj kurs 2,65. V letošních dvou vzájemných zápasech hrálo prim domácí prostředí, ale v minulých sezónách dokázali hosté vcelku pravidelně na ledě dnešního soupeře bodovat. Dnes si lze na Pardubice vsadit v kursu 2,15.

Reklama