Hlavní obsah

New Jersey čeká na oblíbeného soupeře

, 10. ledna 2007

Středeční NHL má dnes na programu čtyři zápasy. V duelu týmů ze západní konference se San Jose pokusí o odvetu za vyřazení z posledního play off Edmontonem. Další dva zápasy budou mezikonferenční. Zraněními stižené Chicago se postaví proti v novém roce pohodu teprve hledajícímu Buffalu. St. Louis se bez možnosti odpočinku přesouvá na led po Vánocích rozjetého New Jersey.

Článek

Domácí tým využil skvěle zaváhání jeho kolegů z atlantické divize a i přes nevysoký počet odehraných zápasů ovládl její čelo. New Jersey zvítězilo v šesti ze sedmi posledních zápasů. Výrazně k tomu tradičně přispěl brankář Brodeur, který ve třech případech udržel čisté konto. V obraně před ním chybí přitom celá řada hráčů. Dnes by to mohla být čtveřice White, Oduya, Fahey a příliš drahý Matvichuk. V útoku se začalo dařit kapitánu Eliášovi, který od začátku prosince stihl vstřelit dvakrát více gólů než za první dva měsíce sezóny dohromady. Ďáblové jako celek však začali občas překvapivě v prosinci ztrácet body doma.

St. Louis se v sobotu vydalo na cesty a včera svedlo náročnou bitvu, v níž mu ke dvěma bodům výrazně pomohl Ručinský. V klubovém kanadském bodování je také z českého útočného tria nejlepší. Mužstvo se po předlouhé sérii proher v polovině prosince zvedlo, ale v novém kalendářním roce střídá prohry s výhrami. Jednoznačnou přednost v brance nyní dostává Legace a je možné, že tomu bude tak i dnes. Sanford je totiž nadále mimo hru a St. Louis nemá i přes dva zápasy hrané ve dvou dnech až tak nabitý zápasový program. Mimo by měli být nadále útočníci Johnson a Országh a obránce Backman.

Bookmakeři bwin vidí v domácím celku jednoznačného favorita zápasu. Na výhru New Jersey včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů vypsali kurs 1,33. Hosté na svého soupeře opravdu zahrát neumí. St. Louis ho jako host neporazilo již devět let, když na jeho ledě nedokázalo získat žádný bod ve čtyřech zápasech v řadě. V probíhající sezóně se však hostům proti celkům z východní konference daří a dnes si na ně lze vsadit v kursu 3,4.

Reklama