Hlavní obsah

Slavia hlídá šestou příčku

, 16. ledna 2007

Tabulka české extraligy je nyní narušena dvěma předehranými utkáními, která zamíchala pořadím v první desítce. Ani dnes nebude sehráno kompletní kolo. Vítkovice se budou snažit potvrdit získanou pozici na ledě Pardubic. Kladno čeká další přímý boj o desáté místo, ve kterém tentokrát bude hostit Znojmo. O jedno patro výše se odehraje duel mezi Karlovými Vary a Slavií.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Domácí celek si stále drží pozici mezi prvními šesti týmy a může pošilhávat i po výhodné pozici pro play off, která by mu umožnila začínat rozhodující boje na vlastním ledě. Vzhledem k malým bodovým rozdílům se však Karlovy Vary musí ohlížet i dolů a vyvarovat se tradičně slabších konců dlouhodobé části ligy, které je zatím nikdy do vyřazovacích bojů nepustily. Energie získala před týdenní pauzou v posledních dvou zápasech pouze bod, ale to hrála venku. Na vlastním ledě naposledy neuspěla v říjnu a to mimo jiné právě i s dnešním sokem. Smůlu mají Karlovy Vary pokud jde o zranění důležitých útočníků, když jsou mimo Kraft a Kristek. Spolehnout se však mohou v brance na Sáblíka i Mensatora.

Slavia naopak brankářský problém řešila po neúspěšném vstupu do soutěže. Ani Svoboda však za děravou obranou nedokáže vyčarovat zázraky a mužstvo se tak v tabulce prezentuje jako třetí nejčastěji inkasující tým. Přes diskutovaný odchod Vlasáka se ovšem daří díky zlepšenému útoku držet kladné skóre. Příkladem v tomto směru jde v posledních zápasech především kapitán Beránek. Dobrou formu si přivezl z mistrovství světa hráčů do dvaceti let útočník Sobotka, ale nebude mu dána šance, aby ji prokázal kvůli zraněnému rameni. V obraně absentuje Žižka. Slavia hrála po Vánocích naprostou většinu utkání doma, ale přesto stále patří v tabulce redukované na venkovní zápasy k nejlepším klubům ligy.

Bookmakeři bwin ví sice, že ve vzájemných duele této sezóny byl vždy úspěšnější ten, kdo vystupoval jako host, ale přesto mírně favorizují domácí. Na Karlovy Vary vypsali kurs 2,2. Domácí skutečně dokáží hosty obvykle jednou za sezónu porazit. Výjimkou byla sezóna, kdy probíhala výluka NHL. Dnes si lze na Slavii, která musí hlídat těžce získanou šestou příčku, vsadit v kursu 2,55.

Reklama