Hlavní obsah

Na San Siru se představí AS Řím

V prvním semifinále italského poháru Coppa Italia si včera Inter Milán hladce poradil se Sampdorií Janov 3:0 a do odvety tak vstoupí s velkou šancí postupu do finále. O druhou vstupenku do závěrečného utkání turnaje se popere AC Milán s římským AS. První zápas dnes hostí San Siro, domácí stánek milánského velkoklubu.

Článek

Svěřenci Carla Ancelottiho mají momentálně na svém kontě v Serii A po odečtení manka, s kterým startovali do nové sezony, čtyřiadvacet bodů, což stačí na devátou příčku. To není zase tak špatné, ale prozatím to letos není to AC, které známě z let minulých. Sice ho opět zdobí skvělá defenzíva, ale hra dopředu se dá vyjádřit slovy - bída a utrpení. Pouhých pětadvacet vstřelených branek během dvaceti utkání je pro takový velkoklub opravdu málo. Asi je to způsobeno špatnými letními transfery, jelikož AC nedokázalo sehnat náhradu za Andreje Ševčenka a na jeho hře se to značně projevilo. O víkendu znovu doplatilo na svou slabinu; v utkání proti Laziu se i přes několik slibných příležitostí nedokázalo střelecky prosadit a duel tak skončil bezbrankovou remízou. Díky tomu se ani jeden hráč Rossoneri nedostal do nejlepší jedenáctky kola. V dnešním utkání jde ale o jinou trofej, která je pro Milán za současných podmínek velmi zajímavá. Do zápasu vstoupí v plné síle i se záložníkem Clarencem Seedorfem, který s klubem předevčírem prodloužil kontrakt až do roku 2011.

Římské AS je v tuto chvíli na druhé příčce italské ligy s jedenáctibodovou ztrátou na Inter. Před měsícem skončila jeho dlouhá série neporazitelnosti, když utrpělo debakl 3:0 v derby s Laziem. Před tímto zápasem měli svěřenci trenéra Luciana Spallettiho řadu šesti výher za sebou a další odstartovali hned v následném utkání s Palermem. Poté porazili i AC Turín a Cagliari. V posledních dvou kolech hráli vždy na hřištích soupeřů; jak v Messině, tak i Livornu remizovali 1:1. V posledně zmiňovaném zápase zaznamenal další z mnoha konfliktů špílmachr AS Francesco Totti. Při šarvátce s Galantem nešetřil ostrých slov a navíc do soupeře strčil. Rozhodčí Ayroldi Tottiho za nesportovní chování vyloučil. Při odchodu ze hřiště navíc italský reprezentant mírně strčil do vlastního atletického trenéra Scaly, který neudržel rovnováhu a upadl. Tottiho jistě nemine trest, ale do dnešního utkání, jelikož se jedná o pohárové, může nastoupit. Trenéru Luciano Spallettimu tak bude scházet pouze zraněný Marco Cassetti.

Oba týmy patří mezi nejlepší v Itálii a o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na AC Milán si u společnosti bwin vsadíte s kursem 1.90. Kurs na remízu má hodnotu 3.00 a na vítězství AS Řím 3.95.

Reklama