Hlavní obsah

Parmu čeká těžký zápas na San Siru

Zajímavý zápas jednadvacátého kola Série A se odehraje na San Siru, domácím stánku AC Milán. Rossoneri zde přivítají Parmu, která minulý týden konečně po dlouhé době zvítězila, ale stále zaujímá sestupovou příčku.

Foto: archiv

Brazilec Kaká v dresu AC Milán.

Článek

AC Milán má momentálně na svém kontě po odečtení manka, s kterým startoval do nové sezony, čtyřiadvacet bodů, což stačí na devátou příčku. Letos to zdaleka není to AC, které známě z let minulých. Silnou stránkou mužstva je v aktuální sezoně opět skvělá defenzíva, ale směrem dopředu jsou Rossoneri jen lehkým odvarem toho co předváděli v minulých letech. Pouhých pětadvacet vstřelených branek během dvaceti utkání je pro takový velkoklub opravdu málo. Andrej Ševčenko se v Chelsea trápí a Milánu zase schází. Inzaghi, Oliveira ani Gilardinho ho nedokázali plnohodnotně nahradit. V zimní přestávce tak AC hledalo nějakého muže na hrot a jak se zdá z posledních informací, tak našlo - jednou nohou je v klubu Ronaldo. "Je to šampión a odvážný hráč. Od dob Diega Maradony je to nejlepší hráč, proti kterému jsem měl možnost hrát," nešetřil slova chvály k Brazilcovi zkušený obránce a kapitán Milánu Paulo Maldini. Dalším zimním nákupem Rossoneri je bývalý kapitán Lazia Massimo Oddo, který je zvyklý hrávat na postu krajního obránce a na San Siro přišel za 7,7 mil. eur. Narozdíl od Ronalda si Oddo dnes odbude svou premiéru v dresu černočervených.

Dříve velice slavná Parma se pomalu, ale jistě začíná vytrácet z nejslunnějšího fotbalového nebe. V minulém ročníku Série A skončila na sedmém místě, což není určitě špatné, ale byla zvyklá i na lepší umístění. Letos to není o nic lepší - spíše o moc horší; momentálně je v elitní italské soutěži až předposlední. Pouhých sedmnáct vstřelených branek a naopak pětatřicet inkasovaných je opravdu hrůzostrašná vizitka. V posledních kolech je ale na mužstvu Parmy vidět zlepšení. Minulý týden konečně dokázala zvítězit (porazila AC Turín) a tříbodový zisk si připsala po dlouhých deseti zápasech. "Jsem rád, že se nám to konečně podařilo a věřím, že tímto zápasem začnou lepší časy," řekl útočník a s osmi góly nejlepší střelec Parmy Igor Budan. Do utkání na San Siru tak vstoupí Parma s pozdviženým sebevědomím, které by mohlo hrát důležitou roli. V zimní přestávce přišla do týmu na hostování mladá talentovaná italská hvězda Giuseppe Rossi, který je kmenovým hráčem Manchesteru United, kde na podzim také nastupoval, premiéru v parmském dresu si odbyl minulý týden.

Utkání má jednoznačného favorita v podobě domácího mužstva, na které si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.20. Remízu bookmakeři této sázkové kanceláře ohodnotili kursem 5.25 a na vítězství Parmy vypsali kurs 13.00 rovných.

Reklama