Hlavní obsah

Řada Čechů si musí v NHL hledat nový klub

Řada českých hokejistů působících v NHL si bude muset hledat nového zaměstnavatele. Kluby, s nimiž měli doposud smlouvy, nevyužily do 30. června opci na jejich služby, a proto se stali nechráněnými volnými hráči.

Článek

Kompletní seznam těchto hokejistů bude zveřejněn až v příštích dnech, ale s určitostí se na něm objeví jména útočníků Jana Hlaváče (naposledy Carolina), Václava Prospala (Tampa Bay) a Michala Groška (Boston) či obránců Stanislava Neckáře (Tampa Bay) a Richarda Šmehlíka (New Jersey).

Fjodorov odmítl 40 miliónů

Naopak řada Čechů dostala na poslední chvíli nabídku minimálního navýšení smluv. Desetiprocentní nárůst nabídla Florida Jaroslavu Bednářovi, Nashville dvojici Petr Hubáček, Robert Schnábel či Buffalo Aleši Kotalíkovi.

Opci na slovenského hokejistu Sekeráše naopak nevyužila Minnesota. Na podmínkách smlouvy se s klubem nedohodl ani jeho krajan Gáborík. Volnými hráči se stali rovněž detroitští hokejisté Steve Yzerman, Sergej Fjodorov a Igor Larionov. S Fjodorovem se přitom vedení týmu údajně pokusilo dohodnout na čtyřletém kontraktu na 40 milionů dolarů.

Kariya se nedohodl

Vedení Edmontonu získalo práva na zkušeného obránce Briana Leetche, který naposledy působil v New York Rangers, Oilers za něj uvolnili finského brankáře Markkanena. S vedením Anaheimu se nedohodl ani Paul Kariya, jehož požadavek na roční smlouvu s platem deset milionů dolarů nebyl akceptován.

Reklama