Hlavní obsah

Carolina chce pokazit narozeniny Jágrovi

, 15. února 2007

Stejný počet utkání jako včera čeká na diváky v NHL. Anaheim zažívá po Vánocích špatné časy a dnes míří do Phoenixu. Calgary se pokusí osamostatnit na čele severovýchodní divize bodovým ziskem nad Coloradem, které však nechce ztratit stéblo naděje. Rangers pod vedením kapitána, který má dnes narozeniny, hrají na ledě Caroliny.

Foto: Carolina Hurricanes

Útočník Caroliny Hurricanes Josef Vašíček

Článek

Domácí celek balancuje na hranici výhry jihovýchodní divize a postupu do play off. Carolina má vzhledem k počtu odehraných zápasů momentálně blíže ke druhé a tedy neradostné metě, což se na obhájce Stanleyova poháru nesluší. Tým nadále táhnou především zkušení hráči. V únoru se však do něj vrátil i český element. Po zranění konečně hraje obránce František Kaberle a dres domácího týmu opět obléká i navrátilec v útoku Vašíček. Oba přispěli k tomu, že Carolina vyhrála tři ze čtyř minulých utkání, protože ve dvou z nich se výrazně podíleli na vítězných gólech. Hrát dnes zřejmě nebudou útočníci Cole a Stillman.

New York Rangers teď měli dostatek času na odpočinek, po němž se budou muset snažit navázat na vítěznou vlnu. Poslední dva zápasy se jim totiž minulý týden velmi vydařily. Jezdci ovšem potřebují na desátém místě konference sbírat další body a neměli by se nechat uklidnit ani pohledem na jejich malý počet odehraných zápasů. Proti svému bývalému celku se pro zdravotní problémy nepostaví náhradní brankář Weekes a znovu bude tedy chytat Lundqvist. V obraně Rangers by naopak neměl chybět Malík, který se po odchodu z dnes domácího celku v každé sezóně pravidelně řadí mezi nejlepší hráče v +/- hodnocení.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí tým nedopustí, aby se jim hosté v tabulce přiblížili. Na výhru Caroliny vypsali kurs 2,15. Hostům se skutečně nepodařilo na ledě dnešního soupeře bodovat již v pěti zápasech v řadě. Nyní ale Rangers nutně body potřebují a na jejích vítězství si lze vsadit v kursu 2,65.

Reklama