Hlavní obsah

Pardubice začnou sérii se Znojmem

Nejlepší kluby české extraligy ledního hokeje po základní části měly skoro čtrnáct dní na odpočinek. Do čtvrtfinále play off vstoupí až dnes v domácím prostředí zápasy proti celkům, které musely projít předkolem. Hostující týmy ho však zvládly skvěle a také si mohly dopřát týden regenerace. Pardubice hostí v jednom z dnešních duelů Znojmo.

Článek

Domácí tým v minulé sezóně jako obhájce titulu mistra ligy v play off chyběl. Letos Pardubice nenechaly nic náhodě a snažily se formu načasovat na správný moment. V závěru základní části si díky třem výhrám v řadě proti týmům, kterým o něco šlo, vysloužily v tabulce druhou příčku. Perníkáři nepřivítali dlouhou pauzu s nadšením, protože je netrápila příliš velká marodka a vypadnutí ze zápasového rytmu se jim moc nelíbilo. Dnes budou připraveni nastoupit v kompletní sestavě včetně Koláře, který nehrál v závěru základní části. V útoku Pardubic by neměl chybět ani Pucher zářící v mnoha minulých sezónách v soupeřově dresu. Není však v této sérii zdaleka jediným, kdo si vyzkoušel hru v obou klubech.

Znojmo provedl nástrahami předkola play off neúnavný Dopita, který před dvěma roky zvedal pohár určený pro mistra ligy jako kapitán dnes domácího klubu. Vloni však již pomáhal jihomoravskému mužstvu k prvnímu historickému vítězství v alespoň jedné sérii play off a letos do něj přivedl velmi úzký kádr opět. Orli se v první čtvrtině ligy pohybovali i na čele tabulky, ale postup do předkola si museli zajistit až v posledním kole. V něm po těsných výsledcích uspěli díky Dopitovi, brankáři Trvajovi a týmovému výkonu, který neoslabila ani zranění. Znojmo se musí nadále obejít bez nejlepšího střelce Erata a významné posily obránce Bičánka.

Bookmakeři bwin mají o favoritovi zápasu zcela jasnou představu. Na vítězství domácích Pardubic v normální hrací době vypsali nízký kurs 1,45. V dlouhodobé části však každý tým vyhrál dvě vzájemná utkání. Na podzim byli úspěšní dnešní hosté, v novém kalendářním roce dominovali domácí. Na výhru Znojma včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů je vypsán kurs 4,3.

Reklama