Hlavní obsah

Odpočinutý Tottenham hraje v Portugalsku

Do osmifinále Poháru UEFA měl nejsnazší cestu anglický Tottenham, který nemusel absolvovat 3. kolo, protože jeho losem přidělený soupeř - Feyenoord Rotterdam - byl ze soutěže po incidentů svých fanoušků v zápase s Nancy vyloučen. Celek, který vyřadil na podzim Slavii Praha dnes sehraje první utkání osmifinále na hřišti Sportingu Braga.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Radost fotbalistů Tottenhamu.

Článek

Čtvrtý tým loňského ročníku portugalské bwin ligy je momentálně v tom letošním na totožné příčce. O víkendu si svěřenci trenéra Jorge Costy připsali sedmou letošní porážku; nejtěsnějším možným poměrem podlehli vedoucímu Portu, na které tak už ztrácejí 18 bodů. Nyní ale mohou hráči Bragy domácí soutěž z hlavy zcela vypustit, jelikož je čeká důležitý zápas s Tottenhamem v rámci Poháru UEFA. „Víme co nás čeká. Tottenham je velmi silné mužstvo, které má úplně jiný herní projev než my,“ konstatoval ještě v minulé sezoně aktivní hráč, bývalý reprezentant Portugalska a v současné době lodivod Bragy - Costa.

Svěřenci Martina Jola nevstoupili do letošní sezony vůbec dobře, poté přišlo výrazné zlepšení, ale úvod roku 2007 jim nevyšel. Opětovné zlepšení přišlo před necelým měsícem dny, kdy Spurs vyhráli v Evertonu. Tento výsledek následně potvrdili doma s Boltonem, kterému uštědřili debakl 4:1 a tento víkend v derby s West Hamem. V posledně zmiňovaném zápase Kohouti ještě 5 minut před koncem zápasu prohrávali, ale dvěma rychlými góly převrátili vítězství na svou stranu a Kladivářům zarazili možná poslední hřebík do rakve. Dnes čeká výběr Martina Jola utkání na evropské scéně, ve kterém se stejně jako o víkendu v Upton Parku neobjeví zraněný Jermaine Jenas. Do sestavy se naopak vracejí Robbie Keane, který si musel odpykat karetní trest a Steed Malbranque, jehož přestali sužovat svalové problémy. Nejistý je start trojice Benoit Assou-Ekotto - Mido - Ledley King. „Braga hraje v defenzívě velmi organizovaně a bude to pro nás jistě velmi těžký zápas. Doufáme v dobrý výsledek, který poté potvrdíme na White Hart Lane a postoupíme,“ řekl k zápasu manažer Spurs.

Tento souboj nemá jasného favorita. Na domácí Bragu si vsadíte s kursem 2.85. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.20 a na vítězství hostujícího Tottenhamu 2.30. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama