Hlavní obsah

Oslabený Motherwell přivítá výborně hrající Aberdeen

Náročný program mají dva účastníci skotské Premier League. Hráči Motherwell i Aberdeenu sehráli v sobotu svá utkání 30. kola a dnes se utkají ve vzájemném souboji v dohrávce 25. kola. Zápas se hraje ve Fir Parku, domácím stánku Motherwellu.

Foto: REUTERS/Jean-Philippe Arles

Ilustrační fotografie

Článek

Momentálně devátý celek skotské elitní soutěže letos podává velmi nevyrovnané výkony. Své nelichotivé postavení si zasloužil především špatnými výsledky na domácím hřišti. Ve Fir Parku získal během čtrnácti zápasů pouze 14 bodů, i na hřištích soupeřů už vybojoval o pět bodů více. Tento trend potvrdili svěřenci Maurice Malpase minulý týden, kdy na domácím hřišti podlehli Hearts 0:2. Tento víkend se jim dařilo o něco lépe; vybojovali bod na hřišti přímého konkurenta v tabulce - Dundee United. Vítězství v dnešní dohrávce by však Motherwell posunulo na sedmoui příčku tabulky, jelikož momentálně sedmé Caledonian má pouze o bod více; na vyšší místa je už ztráta vyšší. „Musíme být realisti - těžko dostihneme šestého, proto je naším cílem skončit na 7. místě tabulky,“ řekl trenér Malpas, jehož tým dnes nastoupí velmi oslaben; mimo hru jsou stoprocentně zranění Phil O´Donnell, Brian McLean a Keith Lasley, stejně jako potrestaný Paul Quinn. Otazník startu navíc visí i nad dalšími - objevit na hřišti by se nemusel Darren Smith, Stephen Craigan, Danny Murphy a Brian Kerr.

Aberdeen letos patří k nejlepším celkům ve Skotsku - momentálně je třetí s tříbodovým náskokem na čtvrté Hearts. Tento náskok si vydobyl o víkendu, když muži Jimmyho Calderwooda změřili síly právě se Srdcaři. O jedinou branku zápasu se v úvodu zápasu postaral útočník Steve Lovell, pro kterého to byla sedmá letošní trefa. Více branek má na svém kontě v tomto týmu už pouze Darren Mackie, který ale proti Hearts kvůli dlouhodobému zranění nenastoupil. Zdá se ale, že je konečně fit a dnes se na hrot postaví po boku Lovella. Ve víkendovém utkání ovšem utrpěl zranění ramene důležitý záložník Barry Nicholson, který se dnes určitě na hřišti neobjeví. „Zranění Nicholsona nevypadá dobře, je to velmi bolestivé a s velkou pravděpodobností se neobejde bez operačního zákroku. Fotbal ale nehraje jeden hráč a jsme si jisti tím, že ho nahradíme,“ konstatoval kouč Calderwood.

Aberdeen je sice ve Fir Parku hostem, i tak je ale považován za mírného favorita s kursem 2.40. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.20 a na vítězství domácích vypsali bookmakeři kurs 2.65.

Reklama