Hlavní obsah

Pohár UEFA dnes pozná první čtyři čtvrtfinalisty

Pohár UEFA má dnes na programu první čtyři odvety čtvrtého kola. V dobré pozici po vítězstvích venku do nich půldou Brémy a Tottenham, dobře je na tom také Osasuna, která si z Glagow přivezla remízu, v souboji Leverkusenu s Lens bude vše otevřené.

Článek

Bayer Leverkusen - Racing Lens (středa 18:15)

Německo má v soutěži ještě dva zástupce, vedle Werderu Brémy si zálusk na zisk trofeje mohou dělat také v Leverkusenu. Bayer před týdnem sehrál nešťastné utkání, v Lensu byl lepším týmem, jenomže nakonec prohrál 1:2. Smutným hrdinou zápasu byl obránce Haggui, který sice nejprve srovnal na 1:1, pak ale zavinil penaltu a dostal červenou kartu. V bráně Leverkusenu se zabydlel mladíček Rene Adler, na dlouholetou jedničku Jörga Butta si nyní skoro nikdo nevzpomene. "Vždy jsme říkali, že Rene Adler je budoucností Leverkusenu,"říká sportovní ředitel německého klubu Rudi Völler.

Racing Lens prochází hodně těžkým obdobím, na které není nikdo v klubu příliš zvyklí. Francouzský tým je vedle ligové soutěže ve hře i ve dvou pohárových a soutěžní zápasy tak hraje každé tři nebo čtyři dny. "Vydali jsme ze sebe všechno, za 72 hodin hrajeme v Leverkusenu, v neděli pak v Auxerre zakončíme sérii jedenácti zápasů, mezi nimiž jsme na odpočinek měli jenom tři dny," prohlásil trenér Francis Gillot po překvapivé domácí remíze se Sedanem. Do Německa neodcestovali zranění Bisevac, Cousin a Hilton.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 3.85

Tip eurofotbal.cz: 1

Werder Brémy - Celta Vigo (středa 20:45)

Werder Brémy má blízko k postupu do čtvrtfinále. Z Galície si před týdnem přivezl výhru 1:0 a v domácím prostředí mu tak bude stačit i remíza. Velký otazník před druhým duelem visí nad startem Miroslava Kloseho, který kvůli zranění musel vynechat víkendový šlágr bundesligy proti Bayernu Mnichov. "Moje záda jsou lepší, ale nechci dělat nějaké unáhlené závěry, jestli budu moci nastoupit,"řekl německý reprezentant. I bez Kloseho trenéru Thomasi Schaafovi chybí několik klíčových postav, dlouhodobě mimo hru jsou Tim Borowski, Ivan Klasnič a Frank Baumann, k nimž se nyní možná přidá i Hugo Almeida. "Je to svalové zranění, vyžádá si to nějakých pět dní,"informuje Schaaf o zdravotním stavu autora jediné branky z úvodního duelu, který se zranil v již zmiňovaném zápase s Bayernem.

Pozice Celty Vigo není příliš optimistická, stále však není nic rozhodnuto. Španělský tým dvě třetiny ze svých ligových bodů nasbíral na cizích hřištích a mezi domácí elitou mu v tomto ohledu patří čtvrté místo. "Liga a Pohár UEFA jsou zcela odlišné soutěže. V Evropě nejsme tolik svázaní, protože nemůžeme spadnout tabulkou směrem dolů," hledá rozdíly brankář Esteban. Mimo hru jsou Iriney, Borja a Lucas.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25

Tip eurofotbal.cz: 1

Osasuna Pamplona - Glasgow Rangers (středa 20:45)

Až v nastaveném čase přišla Osasuna o výhru na půdě skotského týmu, přesto se stala prvním klubem, který v letošní sezóně evropských pohárů v Ibrox Parku neprohrál. "Víme, čeho můžeme dosáhnout, je to šance zapsat se do historie,vyhlašuje kouč Jose Angel Ziganda. Jeho týmu bude k postupu mezi nejlepších osm stačit neinkasovat, což mu v domácím prostředí jde velmi dobře. Ve čtyřech zápasech před vlastními diváky inkasovala Osasuna letos jenom jednu branku. Proti Rangers budou chybět Delporte, Miloševič a Valdo, Soldado po zranění pravděpodobně začne jenom na lavičce.

Skotský tým si o víkendu pořádně zvedl sebevědomí a díky nádherné brance Ehiogua zvítězil v derby "starých firem" nad Celtikem. Manažer Walter Smith se byl v neděli podívat na utkání Osasuny s Valencií. "Osasuna je velice dobrý tým. Ve Španělsku platí za takový, odkud se body příliš často nevozí. Jenom se podívejte na mužstvo typu Valencie, nakonec mohlo být rádo za remízu 1:1," prohlásil kormidelník skotského klubu.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 4.00

Tip eurofotbal.cz: 10

Tottenham Hotspur - Sporting Braga (středa 21:15)

Preview tohoto zápasu naleznete zde.

Reklama