Hlavní obsah

České Budějovice jsou stále ve hře

Čtvrtý zápas v sérii play off hrané na čtyři vítězná utkání dokáže mnoho napovědět. Série se může tímto utkáním uzavřít. Zároveň ovšem může být výsledek čtvrtého zápasu indikátorem toho, že série bude ještě dosti dlouhá. Ve druhou variantu dnes doufají hráči Českých Budějovic, kteří v šesti dnech změří počtvrté síly s protějšky z Pardubic.

Článek

Jihočeši dlouhou dobu v základní části sezóny bojovali o první příčku tabulky. Jedním z důvodů byl fakt, že by tak měli ve všech sériích play off v důležitých zápasech výhodu domácího prostředí. České Budějovice v něm patřily totiž po celou základní část sezóny k nejlepším. Špatné venkovní výsledky je však v posledních kolech naopak nasměrovaly až na třetí příčku, která jim zaručila výhodu domácího prostředí v klíčových zápasech pouze pro čtvrtfinále. Při vývoji ostatních čtvrtfinálových sérií mohli hráči Českých Budějovic doufat, že ji budou moci uplatnit i dále, ale překvapení se nekonalo. Z tohoto faktu rozmrzelý jihočeský klub svoji malou efektivitu na cizích kluzištích potvrdil i v prvních dvou semifinálových duelech, v nichž vstřelil dohromady pouze tři branky. Včera na domácím ledě ovšem došlo k očekávané proměně, kterou dirigoval z branky spolehlivý Turek.

Pardubice byly právě tím klubem, který v závěru základní části přespurtoval dnešního soka. Ve čtvrtfinále měly nakročeno ke hladkému postupu, který si však výrazně zkomplikovaly. Rozhodující sedmý zápas na vlastním ledě ovšem zvládly hladce. Pardubice se zatím v play off mohou opřít o výkony brankáře Lašáka, který se včera musel vyrovnat se zvýšenou agresivitou soupeře. Hráči před ním však občas mají výpadky, které charakterizují i individuální chyby, jichž se včera dopustili. V útoku Pardubic střelecky září i v play off Sýkora, ale za ním zeje velká díra. Tu včera dokumentovali mezi jinými Pivko, když prováhal pravý moment k otevření skóre utkání, a Hlinka, který se také objevil sám před brankářem domácích.

Bookmakeři bwin opět očekávají, že se projeví síla domácího prostředí. Na výhru nabuzených Českých Budějovic vypsali kurs 1,95. Hosté ovšem v základní části získali mimo svůj led nejvíce bodů ze všech mužstev. Dnes si lze na vítězství Pardubic, které by je přiblížilo k postupu, vsadit v kursu 3,1.

Reklama