Hlavní obsah

Anfield Road očekává bitvu velikánů: Liverpool - Arsenal

Dnes krátce před druhou hodinou vyzve na Anfield Road v tabulce čtvrtý Liverpool třetí Arsenal. Reds ztrácejí na svého londýnského rivala, který má ještě ale jeden zápas k dobru, pouze jeden bod. Letos se oba celky utkaly již třikrát a pokaždé vyšel vítězně tým Arsenalu.

Článek

Naposled prohráli Reds s Arsenalem v Carling Cupu vysoko 3:6, v FA Cupu prohráli 1:3 a v prvním vzájemném ligovém střetnutí na Emirates stadium 0:3. Domácí vyhráli naposled před třemi zápasy - na konci února doma proti Sheffieldu United suverénně 4:0. Následně si z Liverpoolu odvezl všechny body Manchester United, kterému šťastnou výhru zajistil v 90.minutě John O´Shea. Ještě před reprezentační přestávkou uhráli svěřenci kouče Beníteze bezbrankovou remízu v Aston Ville. Ten dnes nemůže nasadit Luice Garciu a Harryho Kewella. Otázkou zůstává, zda nastoupí kanonýr Reds Peter Crouch, který se zotavuje po operaci nosu, a s nejlepším střelcem domácích Dirketm Kuyitem by mohli vytvořit opět údernou dvojici. V obraně se hlavně spoléhá na Jamieho Carraghera. „Pro mě je Jamie jeden z nejlepších obránců v Evropě, vždy soustředěný na hru a stále se chce zlepšovat“, říká Rafael Benitez. Jeden z cílů pro tým Liverpoolu je také vstřelit branku - to se jim nepodařilo už více než 180 minut.

Arsenalu se v poslední době celkem dařilo a neprohrál sedm zápasů v řadě, nicméně v posledním kole přišla smolná porážka od Evertonu, když v 90. minutě se prosadil Johnson. 3.března porazili kanonýři doma Reading a poté v dohrávce 28.kola vyhráli v Aston Ville po brzké brance Diabyho. Trenér Arsene Wenger už může počítat s útočníkem Toga Emanuelem Adebayorem. Tomu totiž vypršel čtyřzápasový trest za účast v potyčce na konci zápasu finále Carling Cupu proti Chelsea.“Kvůli velkému počtu útočníků, se kterými nemůžeme počítat je dobré, že už je zpátky“, dodává Wenger. Londýnským však bude citelně chybět nejlepší střelec týmu Robin van Persie a kvůli zlomenině nártu zmešká pravděpodobně zbytek sezony. Van Persie se zranil již v lednu, ale stále nebyla jistá délka jeho zranění a trenér hostí doufal v jeho návrat. Další citelnou ztrátou v ofenzívě je zranění útočníka Thierry Henryho a Thea Wallcotta, který se chystá na operaci ramene. Chybět bude také Gilberto. Připraveni do utkáni už budou naopak obránci Gael Clichy a Emmanuel Eboue.

Sázková kancelář bwin označila za favorita domácí tým s kursem 2.20. Na hosty, kteří určitě umí na Reds dobře zahrát, byl vypsán kurs 3.05, na remízu pak kurs 3.15.

Reklama