Hlavní obsah

Utrápené Sacramento přivítá Dallas

S vidinou play off už se pomalu loučí basketbalisté Sacramenta. Kings se už dalších dvou prohrách musejí spoléhat na klopýtnutí soupeřů a sami dnes mají nelehký úkol: v Arco Areně se totiž představí Dallas, nejlepší tým soutěže.

Článek

Výsledky posledních týdnů jen potvrzují mizérii, ve které se Sacramento letos nachází. Tým, který v minulých sezonách patřil mezi nejlepší v NBA, měl i před tou letošní namířeno do play off, jenže jejich výsledky zaostávají za očekáváním. Mužstvo, z jehož dřívější kostry zůstali jen rozehrávač Mike Bibby a pivot Brad Miller, mělo sice letos několik dobrých období, ovšem sráží ho nevyrovnanost výkonů, a za to se v silné Západní konferenci platí. A co hůř, Krále opustila forma v nejnevhodnější vhodnou chvíli. Na začátku března sice svěřenci trenéra Musselmana vyhráli tři zápasy po sobě, poté ale úplně odpadli; v dalších dvanácti zápasech zvítězili jen dvakrát a jejich naděje na účast ve vyřazovacích bojích se začíná rozplývat. Po třech prohrách v řadě jim před týdnem ještě svitla naděje, když doma dokázali porazit silný Phoenix 107-100, poté ale před svými diváky nestačili na oslabené Clippers a dva dny nato prohráli s dalším losangeleským týmem, Lakers, 103-126.

Za této situace by hráči Sacramenta potřebovali slabého soupeře, výhrou nad nímž by si zvedli sebevědomí. Los jim ale nepřeje - do Kalifornie totiž míří suverénní Dallas. Cesta Mavericks letošní sezonou je neuvěřitelná. Svěřenci trenéra Johnsona do ní vstoupili čtyřmi porážkami v řadě; to je ale nerozhodilo a z dalších 69 zápasů mají bilanci 61-8. Jen jedinkrát od začátku listopadu prohráli dvakrát po sobě: v polovině března si odvezli porážku z Oaklandu a dva dny nato nestačili doma na Phoenix, se kterým prohráli těsně 127-129. Mavericks jsou ale rozhodnuti vyhrát základní část NBA a získat tak v play off výhodu domácího prostředí, a potvrdili to další šňůrou devíti výher. Vítěznou sérii Dallasu přerušil až Phoenix; Johnsonovi hráči v generálce na možné finále Západní konference prohráli v Arizoně 104-126. Celkovou výhru v základní části už má Dallas téměř jistou, takže je porážka nemusí tolik mrzet, fanoušky ale vyděsila zpráva o kotníku Dirka Nowitzkiho. Německá hvězda špatně došlápla v poslední čtvrtině zápasu s Phoenixem, naštěstí se ale ukázalo, že zranění není tak vážné, a tak by dnes měl Nowitzki nastoupit.

Dallas je dnes sice hostujícím týmem, vzhledem ke své síle je ale považován za papírového favorita, na kterého bookmakeři vypsali kurs 1.29. Myslíte si, že si Sacramento vzpomene na svůj výkon proti Phoenixu a porazí dalšího ze silných soupeřů? Potom si vsaďte na domácí, kurs na ně je 3.75.

Reklama