Hlavní obsah

Berdych na Nadala zná recept

Málokterý hráč na světě má tak pozitivní bilanci vzájemných zápasů se španělským mladíkem Rafaelem Nadalem jako Tomáš Berdych. Ten rodáka z Mallorky dokázal ve své kariéře porazit už třikrát a pouze jednou mu gratuloval k vítězství. Tento jediný úspěch Nadal zaznamenal na antuce, na které se oba hráči střetnou dnes v semifinále prestižního turnaje v Monte Carlu.

Článek

Čtrnáctý hráč žebříčku ATP a turnajová desítka na podniku v Monaku - Tomáš Berdych - se letos v úvodu ročníku na hardu nijak nezaskvěl. Jeho bilance před probíhajícím turnajem byla 8 výher a 7 porážek, což není pro hráče takových kvalit zrovna lichotivá statistika. Z toho plyne jediný turnajový úspěch, kterým byla čtvrtfinálová účast v Sydney. Do 4. kola se dostal na Australian Open, kde nestačil na silného Davyděnka. Hned v úvodních zápasech končil na dvou turnajích ATP Masters v Indian Wells a Miami.

Přechod na antuku ale rodákovi z Valašského Meziříčí vyšel náramně. Na turnaji ATP Masters Series v Monaku porazil postupně Nicolase Almagra, Benjamina Beckera, šestého hráče světa Tommyho Robreda a ve čtvrtfinále i Robina Soderlinga. S tím sice zaváhal v úvodu zápasu a když v průběhu druhého setu prohrával 0:3, tak ho už i jeho největší fanoušek viděl určitě z turnaje venku, ale Berdych prokázal svou silnou vůli a nevídaných dvanáct vyhraných her v řadě ho katapultovalo do semifinále. "V prvním setu jsme ani jeden nehráli dobře. Já jsem se pak snažil bojovat, nic nevzdávat a zlepšil jsem se. Nevzpomínám si, že bych někdy zápas podle výsledku tak jednoznačně otočil," konstatoval šťastný Berdych.

Soupeřem v zápase o finále bude českému reprezentantovi momentálně druhý muž žebříčku ATP - Rafael Nadal. Ten v Monte Carlu potvrzuje svou statistiku na antuce a s přehledem se probojoval do semifinále. Postupně si poradil s Juanem Ignaciem Chelou, Kristofem Vliegenem a včera i Philippem Kohlschreiberem. Ani na hardu se ale Nadalovi nedařilo letos špatně - triumfoval na podniku ATP Masters Series v Indian Wells, semifinále si zahrál v Chennai. Na prvním grandslamu sezony - Australian Open - skončil mezi osmičkou nejlepších stejně jako na turnaji Masters v Miami. Celkově letos teprve 20letý Španěl zvítězil na okruhu ATP v 20 zápasech z 25 hraných.

Myslíte si, že Nadal dnes sníží svou neúspěšnou bilanci s Berdychem a potvrdí tak své vítězství v jediném přímém souboji na antuce, které se událo v roce 2005 v Bastadu? Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 1.05. Jste-li názoru, že rozjetý Berdych postoupí do finále prestižního podniku v Monte Carlu, pak využijte kursu 6.27, který vypsala společnost bwin.

Reklama