Hlavní obsah

Slavia chce v derby uhájit vedoucí příčku

Každoročně nesmírně očekávaný zápas je tady. Během jednoho dne kompletně vyprodaná Toyota Aréna uvidí souboj dvou největších českých rivalů - Sparty a Slavie - opepřený přímým bojem o prvenství v Gambrinus lize.

Článek

Sparta na jaře doma zaváhala pouze v úvodním kole s Jabloncem, který ji uštědřil debakl 0:3. Poté už ale Bílkovi svěřenci na Letné pouze vítězili - tři body si připsali v zápase s Mladou Boleslaví i před týdnem s Teplicemi. Úplně opačnou statistiku má Sparta venku. Nejdříve sice uspěla v Příbrami, ale porážky se Zlínem a v průběhu minulého týdne s Českými Budějovicemi byly překvapivé. Dnes čeká Letenské možná klíčový duel sezony. „Je škoda, že jsme dost zápasů promarnili, ale určitě jsem optimista. Situace není tragická, hrajeme doma a chceme vyhrát,“ řekl bývalý Slávista, který v současnosti hájí barvy Sparty - Pavel Horváth. „Je to pro mě křest ohněm, strašně zavazující. Ani to nedokážu popsat. Nervozita a zodpovědnost bude větší než v jiných zápasech,“ řekl stoper Tomáš Řepka.

Hosté se mohli donedávna pyšnit sérii šestnácti zápasů bez porážky, ale minulý týden překvapivě nestačili doma na Viktorii Plzeň, která si díky brance Petra Šímy odvezla ze Strahova plný bodový zisk. Slabší momentální formu Slavia ukázala i v zápase předtím - uhrála pouze bezbrankovou remízu na hřišti posledního Slovácka. Díky těmto výsledkům se tak ztenčil její náskok na Spartu popřípadě Liberec. Právě Severočeši jsou v tuto chvíli v tabulce už druzí se stejným bodovým ziskem jako má Slavia, ale horším skóre. Sparta si drží dvoubodový odstup. „Vedeme o dva body a já věřím, že minimálně stejné to bude i po tomto zápase,“ konstatoval útočník Slavie Stanislav Vlček. Trenér Sešívaných Karel Jarolím bude dnes postrádat dva karetní hříšníky; určitě velkou ztrátou bude absence kapitána Lukáše Jarolíma, hrát nemůže ani Dosoudil.

O derby se říká, že nemá nikdy favorita. Bookmakeři to vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy na všechny příležitosti. Vítězství domácích Sparťanů se dá vsadit s kursem 2.15. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 2.95 a na výhru Slavie 3.25. V průběhu zápasu budou u bwin navíc poskytovány live sázky.

Reklama