Hlavní obsah

Soutěžící nejvíc věří Slovensku

Fotbalový tahák číslo jedna je dnešním hitem soutěže na Eurotip.cz. Manchester United odehraje první zápas proti AC Milán a stovky soutěžících se rozhodlo okořenit si fotbalový svátek sázkou.

Foto: Eurotip.cz

Soutěž Eurotip.cz

Článek

Liga mistrů nebývá v pozdních fázích na tipování jednoduchá. Nastupují totiž proti sobě vyrovnané týmy - a výjimkou není ani souboj Manchester United - AC Milán. Manchester ve čtvrtfinále šokoval jasným vítězstvím 7-1 nad AS Řím a dalšímu italskému soupeři tak poslal důrazné varování. Nyní ale hráče Manchesteru čeká protivník vyhlášený svou obranou. Ta sice v prvním čtvrtfinálovém utkání inkasovala doma od Bayernu Mnichov dva góly, ovšem v odvetě dokázali Italové v Německu zvítězit 2:0. I přesto považují bookmakeři na anglických ostrovech za favorita domácí tým, na který si s kursem 1.85 vsadilo 471 soutěžících. 153 se jich spokojilo s nižším kursem na neprohru Manchesteru, 121 lidí tipuje remízu a jen 36 jich věří v úspěch hostů.

Daleko jednoznačněji vypadá podle rozložení sázek přátelské hokejové utkání Slovensko - Bělorusko. Naši východní sousedi sice nemají těsně před světovým šampionátem k dispozici nejlepší tým, i tak ale v jejich sílu věří 666 účastníků soutěže. Ti si na Slovensko vsadili v kursu 1.50; 109 jich výhru favorita jistili remízou a jen šestnáct lidí si myslí, že Bělorusové po šedesáti minutách neprohrají.

Formu před mistrovstvím světa ladí také týmy Lotyšska a Dánska. Lotyši sice nepatří mezi úplnou elitu světového hokeje, ovšem proti severské zemi jsou podle bookmakerů favoritem. Kurs na ně je 1.52 a na tiket si ho přidalo 523 lidí. Rovná stovka soutěžících se spokojila s kursem 1.14 na neprohru postsovětské země, tři odvážlivci tipují remízu a tři dokonce dvojku s kursem 4.30.

Výhrou favorita by podle většiny soutěžících měl skončit i souboj NBA Phoenix - Los Angeles Lakers. V prvním utkání sice hosté favorizovaný Phoenix potrápili, i přes vynikající výkon Kobeho Bryanta to ale na výhru nestačilo. Svou sílu by podle sázkových kanceláří měli Suns prokázat i dnes, proto na ně najdete nízký kurs 1.20. Ani ten neodradil 447 tipujících od sázky na Phoenix, vsadit Lakers si trouflo sedm lidí.

Nejtipovanější pětici dnešních zápasů uzavírá tenisový souboj Moya - Granollers. Veterán Carlos Moya si ještě před několika týdny vedl skvěle; v mexickém Acapulcu se dostal až do finále a dařilo se mu i na tvrdém povrchu v Indian Wells, kde skončil ve čtvrtém kole na raketě Davida Ferrera. V Miami ale vypadl už v prvním kole, stejně jako o měsíc později v Monte Carlu, kde skrečoval zápas s Michailem Južnym. V utkání s krajanem Granollersem-Pujolem by ale šestnáctý nasazený Moya měl bez problémů zvítězit - alespoň podle soutěžících. Všech 439 si jich totiž s kursem 1.18 vsadilo na něj, Granollersovi nevěří ani jeden.

Reklama