Hlavní obsah

Uvidí New York další přestřelku?

Divokým výsledkem 11-15 skončilo včerejší měření sil mezi baseballisty New Yorku a Seattlu. Dnes se domácí Yankees pokusí Mariners prohru oplatit.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Včerejší utkání jen potvrdilo, v čem je letos největší problém Yankees. Nejbohatší klub MLB má sice excelentní útok, však také včera jedenáctkrát skóroval. Zároveň má ale obrovské problémy s nadhazovači. Veterán Mussina chyběl téměř měsíc se zraněným kolenem, přeplácený Pavano odházel dva zápasy a lékaři nyní zvažují, že se bude muset podrobit operaci, mezi zraněnými skončil také mladý Karstens a naposledy i Phil Hughes, velká naděje Yankees. Japonec Igawa hodně zaostává za očekáváním, a tak není divu, že se newyorčané i přes tři výhry nad Texasem na začátku května stále nemohou dostat ze dna Východní divize. Dnes dostane na kopci důvěru Chien-Ming Wang z Tchaj-wanu. Nadhazovač, který měl na začátku sezony potíže s kolenní šlachou, zatím stále čeká na první výhru, v Tampě i doma s Bostonem totiž prohrál.

Dnes Wang narazí na tým, na nějž má příjemné vzpomínky - proti Seattlu totiž během své kariéry nastoupil čtyřikrát a pokaždé zvítězil. Dnes ho ovšem čeká soupeř, který si letos zatím vede slušně. Mariners se sice nějakou dobu trápili, nyní se ovšem zdá, že se dostali do slušné formy. O té se jako první mohli přesvědčit hráči Texasu, kde Seattle zvítězil 5-4. Mariňáci poté vyhráli oba zápasy v Oaklandu a také první s Kansasem. Šnůru čtyř výher přerušili Royals vítězstvím 8-3, ovšem Seattle na rozloučenou porazil Kansas 5-1. Sérii domácích zápasů ukončili Mariners dvěma výhrami nad Chicagem a vydali se na pouť po hřištích soupeřů. V prvním utkání vedli nad Bostonem po první směně 5-0, ovšem Red Sox hlavně díky dvěma homerunům Mannyho Ramireze utkání dokázali obrátit. Náladu si ale Seattle spravil hned další den - v New Yorku udeřili v páté směně, kterou vyhráli 8-0, a zvítězili 15-11. Na kopec dnes trenér Seattlu pošle Jeffa Weavera, který, stejně jako Wang, na první letošní úspěch stále čeká. A právem - v prvních dvou zápasech totiž soupeřům dovolil čtrnáct oběhů, proti Los Angeles vydržel na hřišti jen tři směny a naposledy ho Kansas vyhnal dokonce ještě před dokončením první směny.

1.35. Myslíte si, že Seattle dokáže zvítězit v New Yorku podruhé za sebou? Pak si vsaďte na hosty v kursu 3.25.

Reklama