Hlavní obsah

Warriors míří do Utahu

Jediný den volna si užili basketbalisté Utahu poté, co se dostali do druhého kola play off NBA. Dnes už se musí znovu soustředit. Na jejich palubovce se totiž představí nebezpečný tým Golden State.

Článek

Utah měl s postupem vůbec nejtěžší práci ze všech mužstev, která se probojovala do druhého kola. Zatímco ostatní týmy odpočívaly a Detroit s Chicagem už odstartovaly semifinálovou sérii Východní konference, Jazzmani se v sobotu prali s Houstonem o druhé kolo v sedmém zápase. Oba soupeři v prvních šesti utkáních dokázali uhájit domácí palubovku, Utah ale včera toto pravidlo porušil a zvítězil v Texasu 103-99. "Pro náš mladý tým to bylo úžasné vítězství," řekl po utkání trenér Jazzmanů Jerry Sloan. "Už nemůžu být šťastnější," dodal.

Ještě šťastnější by ale určitě byl, kdyby jeho tým postoupil do finále Západní konference. V cestě mu nyní stojí Bojovníci z Golden State, největší překvapení letošního play off. Rozjetí Warriors totiž v prvním kole narazili na Dallas, nejlepší tým základní části. S věhlasem soupeře si svěřenci trenéra Nelsona příliš hlavu nelámali; už v prvním utkání dokázali Mavericks zaskočit na jejich vlastní půdě a poté, co pokaždé uhájili domácí palubovku, se radovali z vítězství 4-2 na zápasy. Silnou zbraní Bojovníků je rychlý útok a s ním se chystají vyrukovat i proti Houstonu. Pro ten to bude úplně jiná série, než proti pomalejšímu Houstonu. Zatímco Rakety spoléhají především na dvě své hvězdy, v týmu Golden State je hned několik vynikajících střelců, kteří výborně doplňují rozehrávače Barona Davise a vyhlášeného trojkaře Jasona Richardsona.

Hráči Golden State se sice rozehráli do vynikající formy, podle bookmakerů jsou dnes ale favoritem domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.51. Myslíte si, že Bojovníci zaskočí hned v prvním zápase i Utah? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.60.

Reklama