Hlavní obsah

Moya je v zápase s Fishem favoritem

Zajímavý zápas dnes nabídne 1. kolo antukového turnaje v Hamburku - Španěl Carlos Moya změří síly s 30. hráčem světa Mardy Fishem. Oba hráči se ve vzájemném duelu doposud střetli čtyřikrát - bilanci mají vyrovnanou.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Na antuce ale sehráli pouze jeden vzájemný duel a to v Davis Cupu v roce 2004, kdy byl úspěšnější Moya. Dnes se střetnou opět na oranžovém povrchu, který jasně vyhovuje spíše Španělovi. Zkušený už 30letý borec letos po kratší odmlce našel sílu a na okruhu ATP v roce 2007 podává velmi dobré výkony. Jasným důkazem je zápasová bilance - z 28 utkání jich vyhrál hned 17. To mu dopomohlo i k několika turnajovým úspěchům - finále si zahrál v Sydney a Acapulcu, semifinálovou účastí ozdobil podnik v Chennai. Bývalá světová jednička se tak od úvodu roku propracovala žebříčkem ATP o 10 míst výše, momentálně je 36. hráčem světa. Na antuce se mu ale překvapivě prozatím moc nedaří; v Monte Carlu i minulý týden v Římě končil v prvním kole. Nejdále se probojoval v Barceloně, ale 3. kolo není rovněž kdejaký úspěch.

Ještě hůře si na antuce letos jako už tradičně vede Američen Fish. Ten startoval pouze v Římě, kde vypadl v úvodním kole s Gastonem Gaudiem. Naopak na tvrdém povrchu podával Fish velmi dobré výkony, z nichž pramenily i výsledky; do semifinále se probojoval v Aucklandu a Memphisu. Dařilo se mu i na prvním grandslamu sezony - Australian Open, tam skončil ve čtvrtfinále stejně jako v San Jose. Celkově letos rodák z Minnesoty odehrál na okruhu ATP 20 utkání, z nichž vyhrál 13.

Jsou to už tři roky, kdy se oba hráči střetli naposledy, úspěšnějším byl tehdy na turnaji Španěl. Myslíte si, že Moya toto vítězství potvrdí? Poté si na něj vsaďte - kurs je 1.13. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 4.40, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Američana.

Reklama