Hlavní obsah

Dotáhne se Valencie na čelo ligové tabulky?

Poslední čtyři kola zbývají do konce letošního ročníku španělské Primera division. Poslední čtyři kola, v nichž se rozhodne nejen o titulu, ale i o sestupujících. Velmi důležitý zápas dnes sehraje FC Valencie, která ztrácí na vedoucí duo Real, Barcelona čtyři body. Pokud dnes zvítězí na ostrově Mallorca, připojí se mezi čtveřici horkých kandidátů na prvenství.

Článek

Valencijští to však budou mít na exotických ostrovech velmi těžké! Mallorca má na sklonku sezony formu jako řemen, poslední čtyři zápasy = zisk 12 bodů! O síle ostrovanů se mohl minulou neděli přesvědčit o Pohár UEFA bojující Santander, který s ní doma hladce prohrál 0:2. O druhou branku se postaral Juando Arango, s devíti trefami nejlepší střelec týmu. I Arango má, podobně jako celý tým, fazonu. Za poslední tři zápasy se dvakrát trefil do černého. Svěřenci Gregore Manzana navíc stále mají teoretickou naději na umístění, které jim zaručí účast v Poháru UEFA. Na šestou příčku ztrácejí čtyři kola před koncem šest bodů, což je sice dost, ale při současné formě určitě myslitelný cíl. Mallorca bude mít v posledních dvou kolech největší slovo v boji o titul, když doma narazí na Sevillu a v posledním 38. dějství jede na San Bernabeu.

A začít úřadovat může již dnes, pokud totiž s Valencií neprohraje, její soupeř se s vidinou titulu může prakticky rozloučit. Trenér Gregori Manzano má dnes k dispozici všechny hráče, včetně útočníka Victora Casadesuse, jehož od dnešní stopky omilostnila španělská fotbalová federace. Casadesus totiž dostal v minulém kole svou pátou žlutou kartu v sezoně, nicméně španělský fotbalový tribunál uznal, že byla udělena nesprávně a dnes může hráč normálně nastoupit. Mallorca tak může směle rozšířit řadu vítězných zápasů na domácím hřišti, nyní jich má na kontě úctyhodných sedm za sebou!

Valencijští se řítí do finiše taky velmi dobrou cestou, z posledních pěti zápasů vydolovali celkem 12 bodů, což je katapultovalo zpátky na pozici zaručující účast v předkole Ligy mistrů. Svěřenci Quique Sancheze Florese naposledy poznali hořkost porážky před měsícem, kdy prohráli 2:1 na San Bernabeu s Realem. Od té doby se ale hráčům z přístavního města daří a jejich sílu pocítily týmy Huelvy (2:0), Deportiva La Coruni (2:1) a minulý týden to na Mestalle odnesla Zaragoza (2:0), jež je největším soupeřem Valencie v boji o pověstnou čtvrtou pozici. Valencie odehrála několik posledních utkání ve stabilní sestavě, takže ani dnešní absence ji nikterak nepoznamenají.

Dlouhodobě mimo hru jsou Vicente, Mario Regueiro a Edu, nejistý je start elitního útočníka Fernanda Morientese, i když ten už také v posledních třech zápasech vinou zranění sledoval zápasy svých spoluhráčů jen z tribuny. Trenér Flores své svěřence burcuje a na předzápasové tiskové konferenci prohlásil: „Všichni ve Valencii chceme vyhrát titul. Musíme být kompaktní a do posledních čtyř zápasů musíme dát naprosto všechno. Cítíme velkou šanci poprat se o to.“ Pokud Valencie zopakuje poslední vzájemný zápas, kdy na podzim přehrála svého dnešního soupeře na domácím stánku 3:1, pak se slova trenéra Florese zdají být vcelku reálná. Na Estadiu Son Moix však čeká Villu a spol. velmi těžká práce.

Bookmakeři sázkové společnosti bwin mírně věří hostům, nicméně kursy jsou na všechny tři příležitosti velmi lákavé. Na vítězství domácího celku je vypsán kurs 3.35. Pokud věříte, že zápas nebude mít vítěze, potom využijte kursu na remízu – 3.30. A kdo si myslí, že Valencie potvrdí své ambice a dnes zvítězí, má možnost znásobit svůj vklad kursem 2.00 rovných.

Reklama