Hlavní obsah

Berdycha dnes čeká Ferrer

Čeští tenisté dnes vstoupí do každoročního Světového poháru týmů v Düsseldorfu. Los je zařadil do modré skupiny, která není rozhodně jednoduchá; našimi soupeři budou Argentinci, Švédové a Španělé. S posledně jmenovanými se střetnou naši dnes. Tomáš Berdych otevře duel soubojem s Davidem Ferrerem.

Článek

Dvanáctý hráč žebříčku ATP - Tomáš Berdych - se letos v úvodu ročníku na hardu nijak nezaskvěl. Jeho bilance před antukovou sezonou byla 8 výher a 7 porážek, což není pro hráče takových kvalit zrovna lichotivá statistika. Z toho plynul jediný turnajový úspěch, kterým byla čtvrtfinálová účast v Sydney. Do 4. kola se dostal na Australian Open, kde nestačil na silného Davyděnka. Hned v úvodních zápasech končil na dvou turnajích ATP Masters v Indian Wells a Miami.

Přechod na antuku ale rodákovi z Valašského Meziříčí vyšel náramně. Na turnaji ATP Masters Series v Monaku porazil postupně Nicolase Almagra, Benjamina Beckera, šestého hráče světa Tommyho Robreda a ve čtvrtfinále i Robina Soderlinga. Prohrál až,v semifinále s na antuce „neporazitelným“ Nadalem. Stejně dobře se svěřencovi Jaroslava Navrátila dařilo na následujícím turnaji v Mnichově, kde ho v semifinále vyřadil Rus Južnyj. Ne o moc hůře se vedlo Berdychovi před 14 dny na turnaji série Masters v Římě, kde skončil ve čtvrtfinále na raketě domácího Volandriho. Zdaleka tak úspěšný nebyl minulý týden v Hamburku - ve druhém kole vypadl se Španělem Moyou. Do formy se tak jistě potřebuje vrátit momentálně v Dusseldorfu, což je pro Berdycha poslední podnik před French Open.

Spravit chuť si bude jistě chtít už dnes proti - momentálně 16. muži žebříčku ATP - Davidu Ferrerovi. Ten nevstoupil do letošního ročníku vůbec špatně. Na prvním grandslamu sezony - Australian Open - si poradil s Plessem, T. Johanssonem a ve velké bitvě i Čechem Radkem Štěpánkem. Ztroskotal až ve 4. kole na v dobré formě hrajícím Američanovi Fishovi. V letošním roce si už ale připsal i jedno turnajové vítězství - v Aucklandu, což byl vůbec první podnik, na kterém v roce 2007 startoval. Ve finále zdolal svého krajana Robreda hladce ve dvou setech.

Druhý nejlepší výsledek zaznamenal pár týdny v Barceloně, kde skončil až v semifinále s krajanem Nadalem. Dařilo se mu i v Monte Carlu, tam prohrál ve čtvrtfinále s Rogerem Federerem. Se stejným hráčem vypadl i minulý týden v Hamburku a opět ve čtvrtfinále. Před dvěma měsíci ještě na tvrdém povrchu, konkrétně na Pacific Life Open vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším poraženým finalistou Novakem Djokovičem.

Oba hráči se na okruhu ATP doposud setkali čtyřikrát. Každý z nich si připsal dvě vítězství, naposledy se radoval Španěl před rokem ve Stuttgartu. Myslíte si, že vyhraje i dnes a ujme se vedení v bilanci vzájemných zápasů? Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 1.75. Jste-li názoru, že vyhraje Berdych, pak využijte kursu 1.85, který vypsala společnost bwin.

Reklama