Hlavní obsah

Heninová změří síly s objevem poslední doby

Roland Garros se mílovými kroky blíží ke svému konci; ženská část má dnes na programu semifinále. V jednom z nich se střetne světová jednička - Justin Heninová - se Srbkou Jelenou Jankovičovou, která ve čtvrtfinále vystavila stopku české naději - Nicole Vaidišové.

Článek

Moc překvapivý postup to ale nebyl. Srbka totiž od začátku roku poskočila žebříčkem dokonce o 7 příček výše - momentálně je pátá. Na svém kontě má letos už tři turnajové triumfy - přemožitelku nenašla v Aucklandu, Charlestonu a Římě. Finále si navíc zahrála v Sydney a semifinále hned třikrát - v Dubaii, Doha a Berlíně. Dá se říci, že tam kde startovala, uspěla. V tomto duchu pokračuje v Paříži, kde si doposud poradila se Stephanií Foretzovou, Catalinou Castanovou, Venus Williamsovou, Marion Bartoliovou a jak už bylo zmíněno i Nicole Vaidišovou.

„Je to pro mě obrovský výsledek (postup do semifinále). Dosáhla jsem ho i přes dosti těžký los. Na své straně pavouka jsem měla totiž hráčky jako sestry Williamsové nebo Vaidišovou. Další kolo bude opět nesmírně těžké, přesto se budu snažit postoupit do finále,“ řekla 22letá Srbka.

Těžké opravdu bude i z pohledu, že nastoupá proti světové jedničce. S tou se už celkem střetla pětkrát, z toho třikrát letos a vždy prohrála. Belgičanka Justine Heninová navazuje na své kvalitní výsledky z let minulých a právem je momentálně královnou ženského tenisu. Loni se dokonce probojovala do finále všech grandslamů, přesto vyhrála pouze jediný - Roland Garros. Tímto titulem obhájila vítězství z roku 2005 a letos tak může triumfovat už potřetí v řadě.

Její předností jsou chytrost, rychlost a přesnost úderů, což z ní dělá hráčku, která umí zahrát na všech površích - momentálně je dokonce jedinou hráčkou na světě, která v probíhající sezoně nepoznala hořkost porážky na antuce. Své umění jasně potvrdila na turnajích v Dubaii, Doha a Varšavě, kde nenašla žádnou přemožitelku. Mezi další úspěchy patří finále v Miami, tam nestačila pouze na Serenu Williamsovou. Té ale porážku vrátila předevčírem; ve čtvrtfinále probíhajícího grandslamu si s ní poradila hladce ve dvou setech. „Na začátku turnaje jsem byla trochu nervózní, jelikož jsem nestartovala na Australian Open a Roland Garros je tak pro mě první grandslam sezony. Momentálně je ale vše ve starých kolejích,“ řekla v tuto chvíli nejlepší hráčka světa.

Myslíte si, že dnes Jankovičová potvrdí své fantastické výsledky z poslední doby? Pak využijte sázku na Srbku, na kterou bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 3.15. Heninová letos patří jednoznačně opět ke špičce ženského tenisu a i díky svému postavení v žebříčku je dnes favoritem. U bwin si na Belgičanku vsadíte s kursem 1.26.

Reklama