Hlavní obsah

Monfils dnes hraje s Andrejevem

Velmi dobrý tenis hrál na uplynulém Roland Garros Igor Andrejev, který nakonec skončil až ve čtvrtfinále. Na pařížském grandslamu se svými výkony neztratil ani domácí Gael Monfils, jenž ve třetím kole potrápil Davida Nalbandiana. Dnes se oba hráči střetnou ve vzájemném souboji v Londýně, čímž odstartují svou travnatou sezonu.

Článek

Oba hráči se na okruhu ATP potkali doposud dvakrát; z vítězství se vždy radoval Rus, který s Monfilsem neměl nikdy sebemenší problém. Krátce po loňské výhře v Paříži se ale zranil, následně vynechal velkou část sezony. Od října, kdy se vrátil do tenisového kolotoče, nezaznamenal žádný výraznější úspěch, kromě svého výborného vystoupení v Davisově Poháru, v jehož rámci si poradil s Fernandem Gonzalezem a Nicolasem Massuem.

Ve skvělém světle se tak předvedl až na letošním Roland Garros. Tenisoví odborníci nevěřili, že se mu podaří přejít přes první kolo, jelikož mu los přisoudil Andyho Rodicka. Ale Američan jen potvrdil, že pro něj antuka není silnou stránkou a Andrejev tak mohl začít své vítězné tažení pařížským grandslamem. Jeho spanilou jízdu nezastavil v dalším kole Nicolas Massu, následně ani momentálně výborný Francouc Paul-Henri Mathieu a v osmifinále uspěl Rus i s Marcosem Baghdatisem, který na dvorcích Roland Garros předváděl rovněž skvělý tenis. Stopku mu vystavil až v dalším kole Srb Novak Djokovič. Přesto se Andrejev posunul žebříčkem ATP o 65 příček výše.

Jedním koho přeskočil je i Francouz Gael Monfils, který je momentálně 62. hráčem světa. Byl by nejspíš výše, ale letos toho doposud moc nenahrál. Na tvrdém povrchu startoval jen zřídka a i díky tomu nezaznamenal žádný úspěch. Na antuce to bylo zpočátku to samé; v Monte Carlu vypadl po skreči v prvním kole - důvodem byly svalové problémy. Úvodní kolo pro něj bylo konečnou i v Estoril stejně jako následně v Římě. První antukový zápas tak letos vyhrál až před pár týdny v kvalifikaci rakouského podniku v Portschachu.

V hlavní soutěži se mu poté velmi dařilo a nakonec prohrál až ve finále s Juanem Monaco. Tento úspěch následně potvrzoval i na French Open, kde si poradil s Olivierem Rochusem a překvapivě i Juanem Ignaciem Chelou. Jak už bylo zmíněno, ve třetím kole nestačil na Davida Nalbandiana. Celkem v roce 2007 zaznamenal na okruhu ATP 9 vítězství a 12 porážek, což je pro tohoto hráče tmavé pleti stále velmi nelichotivá bilance.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Monfils mírným outsiderem dnešního zápasu s kursem 1.87 na jeho vítězství. Sázka na to že do druhého kola postoupí ruský tenista je oceněna kursem 1.73.

Reklama