Hlavní obsah

Gonzales dnes hraje s Gineprim

Turnajová trojka probíhajícího travnatého podniku v Londýně - Fernando Gonzales - dnes změří ve třetím kole síly s patnáctým nasazeným - Robby Gineprim. Ve vzájemném zápase se oba hráči doposud střetli jednou - před dvěma lety byl na tvrdém povrchu úspěšnější Gonzalez.

Článek

Tento Chilan měl loni výbornou formu, což potvrzoval i v úvodu letošní sezony, kdy se dokonce probojoval do finále Australian Open. Možná až překvapivý výsledek ale v následujících turnajích nepotvrdil. Ve 3. kole skončil na Pacific Open v Indiana Wells, stejný výsledek zaznamenal na následném Sony Ericsson Open.

Antukovou sezonu neodstartoval vůbec povedeně - hned v prvním kole se loučil s turnajem v Monte Carlu, když nestačil na Rusa Andrejeva. Druhý letošní antukový turnaj mu naopak vyšel na výbornou; v Římě dokráčel až do finále, kde nestačil na „neporazitelného“ Nadala. S tím vypadl následně i na dalším z turnajů série Masters v Hamburku, tentokrát ale ve 2. kole. Brzkou konečnou zažil rovněž před 14 dny v Paříži, kde v rámci druhého letošního grandslamu nestačil už v prvním kole na Radka Štěpánka.

Momentálně je na programu tráva, což je povrch, který mu sedí asi nejméně ze všech. Přesto se na něm jistě bude snažit uspět a připsat si zase i nějaké ty body do světového žebříčku. Úvodní zápas na zeleném dvorci už má za sebou, a i když se hodně nadřel, tak nakonec Janka Tipsareviče udolal dvěma vítěznými tiebreaky.

Druhou zkouškou na turnaji Queens Cup mu dnes bude Američan Robby Ginepri. Ten toho letos doposud moc nenahrál - z 15 zápasů jich vyhrál pouze 6 a prozatím vůbec nepotvrzuje své umění. Na druhou stranu je nutno říci, že Ginepri je rodilý hráč tvrdého povrchu a jeho dny přicházejí tradičně až ve druhé polovině roku, když vše vrcholí US Open. Tato doba se pomalu, ale jistě blíží a jeho forma jistě půjde nahoru.

Především je jistě rád, že má za sebou antuku, kterou stejně jako v několika předchozích sezonách zakončil v úvodním kole pařížského grandslamu - dál se nikdy neprobojoval. Tráva se velmi blíží hardu, což Američan potvrdil včera, když si hladce ve dvou setech poradil s Francouzem Serrou. Stejný průběh mělo i jeho první utkání, ve kterém nedal šanci Britovi Bloomfieldovi.

Myslíte si, že Gonzales potvrdí roli favorita? Potom si na Jihoameričana vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.35. Jste-li názoru, že americký tenista potvrdí své schopnosti a vrátí Gonzalesovi 2 roky starou porážku, pak si vsaďte na českého tenistu - kurs je 2.70.

Reklama