Hlavní obsah

Česká dvacítka se chce přiblížit postupu ze skupiny

Druhý zápas na mistrovství světa v Kanadě dnes čeká české fotbalisty do dvaceti let. Mladíci, kteří účast na tomto šampionátu zajistili na loňském ME do 19 let, v prvním duelu nečekaně obrali o body favorizovanou Argentinu. Dobrý výsledek chtějí potvrdit dnes s neznámým výběrem KLDR.

Článek

Česká dvacítka přijela na šampionát se sebevědomím, ale nikdo asi moc nečekal, že s Argentinou zaboduje. Jihoameričané však nenašli recept na českou obranu v čele s brankářem Petrem a uhráli pouze bezbrankovou remízu. „Bod bereme všemi deseti, je pro nás zlatý, ale na druhou stranu nic neřeší. Podívejte se na jednadvacítku, remizovala s Anglií a nic z toho potom nebylo. Určitě nám ale duel s Argentinou hodně zvedl sebevědomí,“ řekl kapitán českého výběru a hráč Kladna, Jan Šimůnek.

Mužstvo pod jeho vedením se tak dnes může velmi přiblížit postupu ze skupiny. „Neradi bychom se spoléhali až na poslední zápas s Panamou, chceme vyhrát už proti Koreji. Čtyři body by nám měly stačit k postupu, protože očekávám, že Argentina ve svých zápasech už nezaváhá,“ konstatoval k vývoji skupiny trenér Miroslav Soukup, který dnes možná udělá nějaké změny v sestavě i kvůli karetnímu ohrožení.

Rozhodně bude rovněž muset pozměnit taktiku mužstva, ale jak na Severní Koreu? Odpověď je velmi těžká. Argentinu měli čeští reprezentanti dokonale přečtenou, o mužstvu z Asie to rozhodně neplatí. „Bydleli celou dobu co nejdál od nás v Montrealu. Neúčastní se pozápasových tiskových konferencí a téměř vůbec nekomunikují s vedením FIFA,“ říká Soukup.

Přesto nějaké informace existují. Česká dvacítka se před MS prohrála v přípravném zápase s Jižní Koreou, která v kvalifikaci skončila až za dnešním soupeřem. „Samozřejmě jsme si proti Jižní Koreji vyzkoušeli, jaká je kvalita asijských týmů. V případě KLDR je ta kvalita stejná, ne-li vyšší. Na druhou stranu jsem si dělal sestřih zápasu Koreje s USA a musím říct, že tu mají Jihokorejci skvělou formu,“ míní kouč českého celku. Pomoci v tomto směru by měl i asistent trenéra Jakub Dovalil, který pozorně sledoval na živo úvodní duel Korejců s Panamou (0:0).

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem utkání čeští mladíci. Jste-li stejného názoru, potom si na ně vsaďte - kurs je 1.45. Remízu si můžete vsadit s kursem 3.75. Na vítězství Korejců nabízí světová jednička kurs 6.50.

Reklama