Hlavní obsah

Federer dnes dohrává zápas s Ferrerem

Déšť se včera Wimbledonu opět nevyhnul, a tak byla některá utkání jako už tradičně přerušena. Mezi ně patří i čtvrtfinálový souboj světové jedničky se Španělem Ferrerem, který se za stavu 5:5 v prvním setu dohrává dnes. Přesto si na oba hráče můžete stále vsadit u společnosti bwin.

Článek

Tito tenisté se na okruhu ATP střetli už jedenáctkrát - 8 vítězství si na své konto připsal věhlasnější Švýcar. To poslední před několika týdny na turnaji ATP Masters Series v Hamburku, kde Španěla přehrál v osmifinále hladce po setech 6-2 a 6-3. Hamburkský podnik nakonec Federer dotáhl do vítězného konce, když po dlouhé době pokořil Rafaela Nadala na antuce. V roce 2007 si už připsal i dva další turnajové triumfy; vyhrál Australian Open a turnaj v Dubaii.

Velké ambice si dělal na pařížský grandslam, který mu jako jediný ve sbírce stále chybí. Do finále se sice probojoval, ale tam Rafael Nadal prokázal svou kvalitu a vrátil světové jedničce pár týdnů starou porážku. Poslední antukový zápas sezony tak Federerovi jako už tradičně nevyšel, zcela jiné ambice má na trávě. Na tu nakonec letos nevstoupil v Halle, jak plánoval, ale dopřál si odpočinku, což mu na Wimbledonu prozatím svědčí. Na trávě už Federer nepoznal 51 zápasů nic jiného než vítězství, na travnatých kurtech All England Clubu hned 31. Naposledy prohrál před pěti lety na zdejších dvorcích v prvním kole s Mario Ančičem.

Přerušit tuto sérii se dnes pokusí Juan-Carlos Ferrero. Ten letos prozatím na žádném podniku netriumfoval. Nejblíže měl k trofeji pro vítěze na antukovém podniku v Costa Do Sauipe, kde skončil až ve finále na raketě Guillerma Caňase. Rovněž na oranžovém povrchu se hrál podnik v mexickém Acapulcu, kde Ferrerovi zkřížil v semifinále cestu jeho krajan Moya. Stejného úspěchu dosáhl na prestižním turnaji série Masters v Monte Carlu, kde jeho dnešní soupeř.

V tuto chvíli 18. hráč světa tak jasně potvrzoval, že právě antuka je jeho silným povrchem, i když na hardu rovněž už odehrál ve své kariéře několik výborných turnajů, díky čemuž byl v roce 2003 dokonce světovou jedničkou. Přesto na Roland Garros si letos nepřipsal výraznější úspěch; vypadl ve 3. kole s Rusem Južným. Chuť by si chtěl jistě spravit na trávě, i když to pro něj není zdaleka silný povrch. Na Wimbledonu se nejdále v předchozích ročnících probojoval do 4. kola, letos však tento úspěch už vylepšil, když si poradil s Janem Hájkem, Gillesem Mullerem, Jamesem Blakem a Janko Tipsarevičem.

Myslíte si, že švýcarský hráč dnes potvrdí svou kvalitu a s 20. nasazeným si poradí? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.01. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte kvalitě Španěla, využijte velkého kursu 8.27.

Reklama