Hlavní obsah

Hájka čeká antukář Starace

Déšť nepronásleduje pouze Wimbledon, včera zasáhl i turnaj v Gstaadu. Radek Štěpánek tak stihl s Chorvatem Čiličem odehrát pouze osm her. Pokud vše dobře půjde, měl by dnes do tohoto podniku zasáhnout další Čech, Jan Hájek, který bude bojovat o postup do druhého kola s Potitem Starace.

Článek

Rodák z Olomouce předváděl před měsícem na antuce velmi dobrý tenis. Svou formu odstartoval na Světovém poháru družstev v Dusseldorfu, kde nejprve přehrál Salva-Vidala, následně si stejně hladce ve dvou setech poradil s Belgičanem Vliegenem a rovněž fantasticky zahrál proti Němci Mayerovi, díky čemuž posunul výběr Jaroslava Navrátila do finále. V tom sice už nestačil na Argentince Calleriho, přesto ale mohl být se svým účinkováním na turnaji spokojen. Ve stejném duchu pokračoval i na následném French Open. Na pařížském grandslamu přehrál Thomase Johanssona, Bohdana Ulihracha a až ve třetím kole ztroskotal na Kypřanu Baghdatisovi, kterému skrečoval po dvou prohraných setech. Na Wimbledonu se mu takto už nevedlo; se Španělem Juanem Carlosem Ferrerem sice svedl tuhou pětisetovou bitvu, do druhé kola se ale neprobojoval. Dnes se opět vrací na antuku, která je stejně jako pro jeho soupeře Staraceho rozhodně oblíbenějším povrchem.

Pětadvacetiletý Ital je v tuto chvíli 46. hráčem světa, když sezonu zahajoval z 83. příčky žěbříčku. Právě oranžový povrch je jeho oblíbeným, což v poslední době jasně dokazoval. Před pár měsíci triumfoval hned na svém prvním letošním antukovém challengerovém turnaji v Neapoli. O týden později potvrdil svou formu už na okruhu ATP, když jeho cesta turnajem ve španělské Valencii skončila až ve finále, kde ho přemohl domácí Almagro. Dobře si Starace vedl i v Barceloně, kde sice vypadl ve 3. kole, ovšem na raketě Rafaela Nadala. Svou formu prokazoval i v Římě, kde si poradil se dvěma velmi dobrými antukáři, Callerim a bývalou světovou jedničkou Ferrerem. Následně sice vypadl s Rusem Davyděnkem, ale určitě byl se svým vystoupením spokojen. Stejně tak byl rozhodně spokojen se svým účinkováním v Portschachu, kde podlehl v osmifinále Hewittovi. Na Roland Garros se mu stal osudným los, který mu ve třetím kole poslal do cesty Rogera Federera.

Oba hráči se na okruhu ATP zatím nesetkali. Myslíte si, že Hájek vkročí do vzájemných soubojů vítězstvím? Jestliže ano, tak si na něj vsaďte u společnosti bwin s kursem 2.92. Jste-li opačného názoru a věříte Staracemu, pak využijte kursu 1.30 na vítězství Itala.

Reklama