Hlavní obsah

Arizona se chystá porazit Floridu i potřetí

Čtyři vítězné zápasy v řadě mají na svém kontě baseballisté Arizony. Naposledy se radovali včera proti Floridě a proti stejnému soupeři budou chtít uspět i dnes.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Při pohledu na tabulku Západní divize Národní ligy je jasné, že právě ona je nejvyrovnanější ze všech. Z pěti týmu má jediný zápornou bilanci, a tak všechny týmy čeká ostrý boj o maximálně dvě volná místa v play off. Arizona v tomto zápolení poněkud ztrácela, ale v minulých dnech stáhla náskok Los Angeles a San Diega na minimum. Velkou zásluhu na tom mají nadhazovači Diamondbacks, kteří od soboty dovolili soupeřům pouhých osm oběhů. Sérii s Chicagem Arizona uzavřela sobotním vítězstvím 3-2 a nedělním 3-0 a na začátku nového týdne Diamondbacks dobře odstartovali i proti Floridě: v pondělí ji porazili 4-3 a včera hosty rozstříleli 9-3. Rozjetý domácí tým dnes navíc na kopec pošle svého nejspolehlivějšího nadhazovače. Brandon Webb má sice bilanci jen 8-8, osobní statistiky má však jako obvykle vynikající. Proti dnešnímu soupeři se mu ale příliš nedaří - v utkání s Floridou nastoupil pětkrát a během necelých 29 směn si jeho vinou doběhli Marlins pro 20 bodů.

Podobně jako Arizona, i hráči Florida měli vynikající víkeknd. Po dvou prohrách se St. Louis a Cincinnati se konečně vzchopili a vyprovodili druhého jmenovaného soupeře třemi výprasky za sebou: v pátek porazili Reds 10-2, v sobotu 11-1 a v neděli 9-3. U prvních dvou byl ještě přítomný Hanley Ramirez, spolu s Miguelem Cabrerou nejdůležitější pálkař Marlins. V neděli si ale Ramirez poranil hned v první směně rameno a od té doby se na hřišti neobjevil. Hrát by neměl ani dnes, což ovšem trenéra Florida určitě netrápí tak, jestli letos bude ještě hrát, aniž by musel překonávat bolesti. Jako by to Marlins poznamenalo, prohráli oba následující zápasy; v pondělí na hřišti Arizony prohráli těsně 3-4 a včera je domácí vyprovodili 3-9. O to, aby se podobný výsledek neopakoval, by se dnes měl postarat nadhazovač hostů Scott Olsen. Také on způsobuje kouči svého týmu vrásky: nadějný hráč byl před několika dny zatčen za jízdu v opilosti a potyčku s policisty. Byla by škoda, kdyby ho to nějak poznamenalo. V posledních dvou zápasech se mu totiž dařilo, když si proti Washingtonu i Cincinnati připsal vítězství poté, co soupeřům povolil po pouhých dvou bodech.

V dnešním souboji mu však bookmakeři příliš nevěří, proto je Florida papírovým outsiderem zápasu s kursem 2.50. Myslíte si, že Arizona dokáže zvítězit pošesté za sebou? Pak si vsaďte na domácí, kurs je 1.55.

Reklama