Hlavní obsah

Roddicka čeká Španěl Ferrer

David Ferrer, včerejší pokořitel českého tenisty Radka Štěpánka ve druhém kole podniku ATP Masters v Cincinnati dnes změří síly s Američanem číslo jedna - Andy Roddickem.

Článek

Rodák z Omahy vstoupil do letošní sezony na výbornou; do semifinále došel na Australian Open a v San Jose. Podařený začátek roku na tvrdém povrchu korunoval 24letý Američan finálovou účastí v Memphisu a na turnaji v Indian Wells ho zastavil až v semifinále Rafael Nadal.

Jako už tradičně tápal na antuce, což vyvrcholilo vypadnutím hned v prvním kole Roland Garros s Rusem Igorem Andrejevem. Američan si však následně spravil chuť na trávě v anglickém Queensu, kde ve finále porazil Francouze Nicolase Mahuta. Na Wimbledonu skončil ve čtvrtfinále, když prohrál pětisetový maratón s Richardem Gasquetem. Po semifinále v Indianapolisu vyhrála bývalá světová jednička turnaj ve Washnigtonu, kde si ve finále poradila s Johnem Isnerem.

Mezi nejlepší osmičku se probojoval 187cm vysoký Roddick minulý týden na prestižním podniku v Montrealu, když mu konečnou vystavil pozdější vítěz Djokovič. V Cincinnati startuje Američan jako třetí nasazený, i když se v žebříčku ATP na začátku tohoto týdne propadl na čtvrtou příčku za svého kata v Montrealu. Djokovič však včera nečekaně už vypadl a Roddick má velkou šanci na návrat do nejlepší trojky. Své umění potvrdil v prvním a prozatím i posledním zápase na probíhajícím turnaji - ve dvou setech přehrál Verdasca.

O další vítězství dnes bude usilovat proti momentálně 15. muži žebříčku ATP Davidu Ferrerovi. Ten nevstoupil do letošního ročníku rovněž vůbec špatně. Na prvním grandslamu sezony - Australian Open - si poradil s Plessem, Johanssonem a ve velké bitvě i Čechem Radkem Štěpánkem. Ztroskotal až ve 4. kole na v dobré formě hrajícím Američanovi Fishovi. První letošní turnajové vítězství si připsal v Aucklandu, což byl vůbec první podnik, na kterém v roce 2007 startoval. Ve finále zdolal svého krajana Robreda hladce ve dvou setech.

Druhý nejlepší výsledek zaznamenal před pár týdny v Bastadu, kde nenašel stejně jako v Aucklandu žádného přemožitele a připsal si druhou letošní trofej. Velmi dobře si vedl i v Barceloně, kde skončil až v semifinále s krajanem Nadalem. Dařilo se mu také v Monte Carlu, tam prohrál ve čtvrtfinále s Federerem a se stejným hráčem vypadl i v Hamburku. Mezi nejlepší osmičku se rovněž probojoval na podnicích v Indian Wells a Rotterdamu. Celkově letos odehrál 59 zápasů, z nichž dotáhl do vítězného konce 43. Poslední úspěchy si připsal nyní v Cincinnati, když nejdříve porazil domácího Isnera a následně v dobré formě hrajícího Štěpánka.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Roddick jasným favoritem zápasu s kursem 1.20 na jeho vítězství. Sázka na to že do dalšího kola postoupí Ferrer je oceněna kursem 3.60.

Reklama