Hlavní obsah

Gambrinus liga očima experta

Dvě výhry hostů by se měly urodit ve třetím kole Gambrinus ligy. Myslí si to Jindřich Rajchl, zástupce společnosti bwin v Česku, podle nějž budou zklamaně odcházet domácí diváci v Kladně a v Českých Budějovicích.

Článek

Naopak radovat by se měli fanoušci Sparty, kteří zavítají na Letnou. Jejich klub tam přivítá Zlín a pokusí se proti němu odčinit zklamání z předkola Ligy mistrů. V něm se jim postup do milionářské soutěže výrazně vzdálil poté, co doma s Arsenalem prohráli 0:2. "Sparta je samozřejmě z předkola Ligy mistrů zklamaná, nepředpokládám od ní nějaký vynikající výkon. Zlín ale venku moc dobře nehraje, myslím, že to bude jasná jednička," komentuje utkání Jindřich Rajchl.

Ani v Ostravě neměli domácí fanoušci v posledních dnech zrovna důvod jásat. Baník má sice po dvou zápasech maximální počet bodů a vede tabulku, přišel ale o kapitána Lukeše, který už si na podzim nezahraje. Bez svého špílmachra nyní přivítají mužstvo Liberce, které se zatím hodně trápí. "Liberec neměl na rozdíl od Ostravy moc dobrej nástup do sezony, ve dvou zápasech se mu ještě nepodařilo vstřelit branku, nicméně tady bych si tipnul, že to bude remíza," tvrdí zástupce bwin v České republice.

Most je jedním ze dvou týmů, které odnesly formu ostravského Baníku. V prvním kole navíc Severočeši doma jen remizovali s Plzní, a tak mají před soubojem s Teplicemi, které ještě nedostaly branku, o motivaci postaráno. "To je samozřejmě zajímavej zápas, severočeský derby. Most před sezonou hodně lidí odepisovalo, ing. Kabíček, což je majitel týmu, se rozhodl to mužstvo omladit a zeštíhlit, protože samozřejmě zkušení hráči stojí spoustu peněz. Já myslím, že se rozhodl správně, má tam několik dobrých kluků, v Ostravě se teď drželi, byť tam potom i kvůli několika sporným verdiktům rozhodčího nedokázali nic uhrát... Myslím si, že dneska Most uhraje bod, že to bude remíza," tipuje expert.

V Jablonci se utkají dvě mužstva, která nemají na svém kontě po dvou kolech jediný bod. Domácí, kteří stále čekají na svou první branku, přivítají Mladou Boleslav, která je na tom na chlup stejně. "To je souboj dvou ambiciozních celků, těžko se na něj tipuje. Musím se přiznat, že jsem letos před sezonou Jablonec pasoval tak trochu na černýho koně, mají vynikajícího trenéra Luboše Kozla, za kterým mužstvo stojí. Zatím se ale moc neukázali a navíc ve čtvrtek hráli Pohár UEFA, takže asi bude svoji roli hrát i únava... tipnul bych si znovu remízu. Jablonec doma neprohrává často, vyhrála tam sice Slavia, ale ta má formu, a Mladá Boleslav je pod stejným psychickým tlakem jako Jablonec," říká Jindřich Rajchl.

Třetím týmem, který po dvou kolech zůstává bez bodu, je Kladno. Středočeši naposledy podle očekávání prohráli na Strahově se Slavií, předtím ale nezvládli ani domácí zápas s Teplicemi. Nyní přivítají Žižkov, který už dokázal naplno bodovat na hřišti Mladé Boleslavi. "Tady bych si vsadil dvojku. Žižkov má hráče s ligovou zkušeností, kdežto Kladno je pro mě kandidát na sestup číslo jedna a myslím, že Žižkov tam dokáže vyhrát," tipuje jedinou výhru hostů zástupce bwin.

Dva naprosto rozdílné zápasy sehrálo letos Brno. Moravané v prvním kole odehráli před svými diváky zápas bez jediného gólu proti Zlínu, týden nato ovšem zvítězili v přestřelce na půdě Žižkova 4:3. Nyní se vrací na svůj stadion. V neděli se tam představí Plzeň, která zatím dokázal uhrát dva body za dvě remízy. "Tak to je hodně těžkej zápas. Řekl bych, že to může opravdu skončit všemi třemi výsledky. Možná rozhodne domácí prostředí... tipoval bych 10 a kdybych se musel rozhodnout pro jeden tip, tak jedničku," nabádá k opatrnosti expert.

Hvězdou začínající fotbalové sezony je v Česku bezesporu pražská Slavia. Sešívaní v lize ještě nedostali gól, dokázali - znovu bez obdržené branky - postoupit přes Žilinu v předkole Ligy mistrů a především díky brankáři Vaniakovi si vybojovali vynikající pozici před odvetou s Ajaxem, který dokázali porazit v Amsterdamu 1:0. Svou formu se hráči trenéra Jarolíma pokusí prodat i na hřišti Českých Budějovic. "Slavii se teď daří a myslím si, že v Budějovicích, který jsou pro mě osobně taky jedním z kandidátů na sestup, dokáže vyhrát. Samozřejmě pro českej manšaft je vždycky složitý přeorientovat z evropskýho poháru na českou ligu, ta motivace je jiná, když hrajete o Ligu mistrů a pak jedete do Budějovic, ale myslím si, že zkušenost, kterou Slavii dodávají hráči jako Brabec, Šmicer, Šenkeřík a podobně, převáží. Navíc Martin Vaniak v bráně je vynikající, myslím si, že Slavia dokáže vyhrát," tipuje dvojku Jindřich Rajchl.

Nováček ligy, Bohemians, ani jeho soupeř z Olomouce, zatím svým fanouškům nepředvádějí zrovna střelecké hody. Pražský klub ještě neskóroval a hosté pondělní dohrávky získali své tři body za jedinou branku, kterou vstřelili Českým Budějovicím. Změní se na tom něco v jejich vzájemném souboji? "Tady bude hrát velkou roli domácí prostředí, takže si myslím, že Olomouc určitě nevyhraje. Otázka, jestli se Bohemce podaří vstřelit gól, mohl by to být takový remízový zápas, ale něco mi říká, že Bohemka teď dokáže zabrat a vyhraje 1:0," říká zástupce bwin.

Reklama