Hlavní obsah

Dortmund přivítá Hamburk

Sedmé kolo bundesligy netradičně dnes otevřou první čtyři duely, mezi nimiž nechybí zápas Dortmund - Hamburk. Oba celky si zatím nevedou špatně a dobrý vstup do nové sezony chtějí potvrdit i dnes.

Článek

Borussia Dortmund skončila v loňském ročníku bundesligy v jejím přesném středu, tedy 9. příčce. Tu zaobírá i nyní, i když cíle má letos vyšší. V létě totiž slušně posílila, když kádr šestinásobného německého mistra se rozrostl o brankáře Marca Zieglera, obránce Roberta Kovače, záložníky Jakuba Blaszczykowskia, Giovanni Federica a útočníky Mladena Petriče s Diegem Klimowiczem. Dost hráčů však i odešlo, což se jasně projevilo na úvodu letošního ročníku, když Dortmund prohrál dva zápasy v řadě, v nichž inkasoval hned sedm branek.

Borussia má však potenciál, což následně potvrdila doma s Chotěbuzí, kterou porazila rozdílem třídy. Týden poté si Schwarzgelben připsali tři body i v Roztoku, když jedinou branku zápasu vstřelil Giovanni Federico, jenž přišel z Karlsruhe. Plný bodový zisk získali i před 14 dny doma s Brémami, kterým uštědřili debakl 3:0. Před týdnem naopak tři branky inkasovali a ani dva góly Petriče na body s Herthou Berlín nestačily.

Dnes tak mají žlutočerní co napravovat s Hamburkem. Prestižní to jistě bude souboj pro trenéra Borussie Thomase Dolla, který ještě loni na podzim působil právě v přístavním městě. „Myslím, že můžeme Hamburk porazit, i když je jedním z favoritů bundesligy,“ věří v úspěch kouč Dortmundu, který na hřiště pošle stejnou sestavu jako před týdnem v Berlíně.

Hamburk loni zažil pod Dollem velké zklamání. Za jeho působnosti hrál velmi špatně a díky tomu vypadl z Ligy mistrů. Na jaře své výkony zlepšil, když se na lavičku posadil Huub Stevens a nakonec se jeho mužstvo vydrápalo ze sestupových pozic. Dokonce skončilo v bundeslize na příčce, která zajišťuje účast v Poháru UEFA. V jeho 1. kole německý klub uspěl minulý týden na hřišti Litexu Loveč, když vyhrál 1:0 a zajistil si tak velmi dobrou výchozí pozici pro odvetu.

Poměrně dobře vstoupili Stevensovi svěřenci i do bundesligy, když po šesti kolech mají 10 bodů, díky čemuž figurují na 6. příčce tabulky. Hamburk však pomýšlí ještě více, což rozhodně není nereálné - vedoucí Bayern má v tuto chvíli pouze o 4 body více, druhá Hertha dokonce jen o 2. Stejně jako domácí, i hosté dnes mají k dispozici kompletní kádr.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin výrazného favorita, na domácí si můžete vsadit s kursem 2.10 a na hosty 3.25. Reálně se rozhodně jeví i nerozhodný výsledek, který je ohodnocen kursem 3.20.

Reklama