Hlavní obsah

Udrží si Schalke svou neporazitelnost?

Tradiční páteční předehrávka bundesligy se odehraje ve Veltins aréně, domácím stánku Schalke 04. Letos stále neporažené mužstvo z Gelsenkirchenu se pokusí svou bilanci udržet v zápase s Herthou Berlín.

Článek

Kromě Bayernu Mnichov a dalších chce rozhodně útočit na titul i Schalke. To v uplynulé sezoně dlouho bundesligu vedlo, ale nakonec se muselo spokojit s druhou příčkou. Jediné pozitivum našlo pravděpodobně v tom, že i druhé místo zaručuje vstupenku do hlavní části Ligy mistrů. Do milionářské soutěže ale Royal Blues nevstoupili dobře, když na domácím hřišti podlehli nejtěsnějším možným výsledkem španělské Valencii.

Dnes se Schalke soustředí na bundesligu, v jejíž osmém kole přivítá Herthu Berlín. Do zápasu vstoupí s vizitkou neporazitelnosti, ale i sérií dvou vítězství v řadě. Naposledy vyhráli svěřenci Mirko Slomky v úterý na hřišti Duisburgu, když se o branky postarali tradiční střelci Halil Altintop a Kevin Kuranyi. „Porazili jsme Bielefeld i Duisburg a nyní chceme svou vítěznou formu potvrdit s Herthou,“ řekl trenér Slomka, který dnes bude postrádat zraněné Krstajiče a Abela, zcela fit nejsou Asamoah s Kobiašvilim.

Na druhé straně hřiště dnes bude stát pátý celek tabulky - Hertha Berlín. Celek z hlavní německé metropole odehrál v dosavadním průběhu bundesligy dosti nevyrovnané zápasy, díky čemu má bilanci 4-0-3. Především na ten poslední nebudou hosté vzpomínat dobře, jelikož na domácím hřišti podlehli Roztoku v poměru 1:3. Chuť si jistě budou chtít svěřenci Luciena Favreho spravit dnes na Schalke, kde bude kouč postrádat dvojici Simunič - Lima.

Podle bookmakerů má toto utkání favorita v domácích, na které vypsali kurs 1.55. Remízu si u společnosti bwin vsadíte s kursem 3.50 a výhru Herthy za kurs 5.90.

Reklama