Hlavní obsah

Šlágr Serie A: AS Řím - Inter Milán

Diváci na římském Stadio Olympico dnes uvidí souboj vedoucích celků nejvyšší italské soutěže. AS Řím i Inter Milán jsou velkými adepty na titul, což dokazují i svou dosavadní neporazitelností.

Foto: REUTERS/Giampiero Sposito

Kapitán AS Řím Francesco Totti (vlevo) bojuje proti hráčům Sampdorie v 32. kole italské fotbalové ligy.

Článek

Úvodní tři zápasy AS s přehledem vyhrálo a neobdrželo ani jednu branku. Ve 4. kole svěřenci Luciana Spallettiho poprvé ztratili body, když v domácím prostředí remizovali 2:2 s Juventusem. Hlavní postavou tohoto duelu byl kapitán Totti, který vstřelil obě branky Římanů. V posledním střetnutí opět remizovali 2:2, tentokrát na půdě Fiorentiny.

„Nesmíme se příliš zaobírat brankami, které jsme inkasovali. Důležité je, že góly také střílíme. Skutečnost, že jsme v poslední době obdrželi více branek mě příliš neznepokojuje,“ říká trenér Spalletti.

Právě proti Fiorentině nechal domácí lodivod odpočívat Simone Perrottu, Christiana Panucciho, Alberta Aquilaniho a Juana. Do utkání ale hlavně nenastoupil Francesco Totti, který si v zápase s Juventusem poranil stehenní sval. Dnes však s největší pravděpodobností bude do utkání připraven, což může být pro domácí i velká psychologická podpora.

„Čeká nás nelehký soupeř, ale tento zápas bude pro nás dobrou přípravou na úterní vystoupení v pohárové Evropě,“ říká Totti, který už vyhlíží utkání na Old Trafford proti Manchesteru, kde loni se svými spoluhráči utrpěl debakl 1:7.

Kouč domácích se proti milánskému rivalovi bude muset obejít bez brazilského záložníka Rodriga Taddeie, kterého zranění stehna vyřadí ze hry zhruba na 3 týdny. Na listině marodů se ještě nacházejí Marco Cassetti a bývalý hráč Interu Marco Andreolli.

Hosté mají na svém kontě stejně jako AS dvě remízy. Ta první přišla hned v prvním kole proti Udinese a druhá ve čtvrtém zápase v Livornu. V posledním souboji zdolali svěřenci trenéra Manciniho Sampdorii Janov 3:0. Dvě přesné trefy si připsal kanonýr Zlatan Ibrahimovič, který se tak prosadil již pošesté.

„Určitě není pravda, že jsem nejdůležitější postava na trávníku. Když se daří zbytku týmu, tak je pro mě samozřejmě jednodušší se prosadit. Výhra proti Janovu nás velmi nabudila a do Říma si jedeme pro tři body,“ říká nezvykle skromný Ibrahimovič.

Složení útoku Interu je tedy nasnadě – po boku Ibrahimoviče nastoupí Crespo. Kouč Mancini dnes bude postrádat suspendovaného obránce Maicona a zraněné duo Patrick Vieira - Marco Materazzi. Na pravý kraj obrany se tedy přesune Javier Zanetti.

Na vítězství domácího AS Řím určila sázková kancelář bwin kurs 2.45. Na výhru Interu vypsali bookmakeři kurs 2.75 a na remízu je kurs 3.05.

Reklama