Hlavní obsah

Zlín se trápí a Sparta nedává góly

Česká hokejová extraliga dnes otevře svoji druhou čtvrtinu. Jediným dosud v normální hrací době neporaženým klubem jsou Karlovy Vary, které jedou na led Pardubic těšících se na sérii domácích zápasů. Ústí nad Labem čeká další severočeské derby, v němž tentokrát hostí Liberec. Zlín zakončí cestovní týden na ledě Sparty Praha.

Článek

O domácím klubu se před sezónou mluvilo jako o týmu, který po dvou mistrovských titulech zaznamená výrazný ústup ze slávy. Kádr Sparty opustila v prvé řadě celá řada útočníků. Zůstal ovšem Ton a dorazili Petr Nedvěd a Vaic. Tito tři hráči vstřelili více než polovinu gólů týmu a především v prvních deseti kolech tým drželi v popředí tabulky. Na pátém místě klub setrvává i nadále, ale soupeři nad ním mu utekli a v pátek naopak dovolil nebezpečně se přiblížit nejbližšímu sokovi. Spartě se totiž v posledních kolech střelecky nedaří. Ve třech zápasech vstřelila dohromady pouhé tři branky, přestože dva z nich hrála před vlastním publikem. Domácí fanoušci dnes nejspíše na ledě neuvidí obránce Tabačka.

Zlín vstoupil do sezóny dobře, když vyhrál první dvě utkání. Bodoval i ve třetím, ale posléze přišly divoké výsledky, které se z pohledu klubu přelévaly spíše na tu špatnou stranu. Nepomohla ani série tří zápasů hraných na vlastním ledě, z níž tým vydoloval jediný bod. Těsnou úterní venkovní výhru v pátek Zlín nepotvrdil, protože se ani jednou nedostal do vedení a na severu Čech prohrál. Trenér Bokroš se kupodivu nemůže spolehnout na dříve výtečnou práci obrany. Brankář Murín byl již několikrát i střídán. Přesto se Zlín zatím pokusil oživit kádr příchodem útočníka Andrašovského, který však pokračuje v utrápených výkonech, kvůli nimž ho propustil předchozí klub.

Sparta Praha vyřadila Zlín v minulých dvou sezónách ze čtvrtfinále play off. Bookmakery bwin je dnes vnímána jako velký favorit. Na vítězství domácího klubu vypsali kurs 1,55 . Hosté skutečně na ledě dnešního soupeře hrají neradi. Vyhráli zde pouhé dva soutěžní zápasy z minulých dvaceti. Kurs 4,45 nejlépe vyjadřuje, jaké by to bylo překvapení, kdyby Zlín jako celek nadělil svému obránci Zubíčkovi k narozeninám tři body.

Reklama