Hlavní obsah

AS Řím chce zabrat i v lize

Těžký zápas Ligy mistrů má za sebou římské AS. Hráči trenéra Spallettiho ho zvládli a přestože tým nebyl kompletní, ze hřiště Sportingu Lisabon si přivezl důležitý bod. Aby byl ale tento týden úspěšný, musí dnes ještě doma porazit Cagliari.

Článek

Středeční souboj AS se Sportingem Lisabon byl z hlediska postupu možná klíčový. Manchesteru United už postup z prvního místa zřejmě neujde a Dynamo Kyjev už je bez šance, a tak se rozhodne mezi římským klubem a Sportingem. Kdyby portugalský klub tento týden zvítězil, měl by stejně bodů jako AS a šance na postup by byly vyrovnané. AS Řím ale zachránil vlastní gól Andersona Polgy v poslední minutě, díky kterému má nyní vše ve svých rukou. Remíza 2:2 byla o to cennější, že se hosté museli obejít bez hvězdného Tottiho, Panucciho a Taddeiho. "Po tom, co jsme předvedli, jsme si tento výsledek zasloužili. Tým hrál dobře, v tom musíme pokračovat," řekl po utkání spokojený trenér Spalletti. Mnohem méně už ho potěšil nerozhodný výsledek v minulém kole Serie A. AS ztratilo - také v poslední minutě - dva body na hřišti Empoli a jeho ztráta na vedoucí Inter tak po jedenácti kolech zůstala na třech bodech. "Měli jsme snad deset příležitostí je dorazit, když jsme vedli 2:0. Měli jsme skórovat, pro to není žádná omluva," kritizoval své hráče Spalletti. Jedním z těch, kterých se jeho slova týkala, je útočník Mirko Vučinič. "V domácí lize teď musíme vyhrát za každou cenu. Chci dát gól, je to pro mě důležité z psychologického hlediska. Chci skórovat, abych pomohl Římu znovu vyhrávat," řekl Vučinič, který znovu nahradí zraněného Tottiho.

Zvítězit by pro římské nemusel být takový problém, pokud si jejich dnešní soupeř povede venku jako dosud. Cagliari si z posledních pěti zápasů na cizích stadionech přivezlo zpět na Sardinii pouhé dva body po remízách s Bergamem a v Parmě a i proto zůstávají v tabulce na 17. místě - pouhé tři body před poslední Regginou. Cagliari se ovšem nedaří ani doma a porážka 0:3 od Sampdorie Janov znamená, že na výhru tým trenéra Giampaola čeká už pět kol. Pokud bude Cagliari tuto sérii protahovat, mohlo by to znamenat Giampaolův konec u mužstva. Sám trenér si to ale raději nepřipouští. "Prostě na to nemyslím. Mohl bych v noci nespat, když bych přemýšlel o sestavě. Určitě ale spánek neztratím kvůli tomu, že bych se bál vyhazovu," tvrdí trenér. "Od svého týmu nyní očekávám, že se zvedne a ukáže, co v něm je. To mě zajímá víc než výsledek."

Není žádným překvapením, že jasným favoritem tohoto zápasu je domácí AS, na které bookmakeři vypsali kurs 1.25. Myslíte si, že Cagliari dnes zabere a z hlavního města si odveze alespoň bod? Pak si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 3.30.

Reklama