Hlavní obsah

Extraliga má na programu středočeské derby

Extraligový duel si čeští fanoušci mohli po reprezentační přestávce užít již včera, ale ve středu je čeká mnohem více utkání. České Budějovice před pauzou předváděly kolísavé výkony, ale doma se jim dařilo. Dnes k nim zavítají Vítkovice. Znojmo se nebude chtít nechat v tabulce přeskočit Ústím nad Labem, které hostí. Středočeské derby uvidí Praha.

Článek

Sparta Praha sice do sezóny vstoupila jako dvojnásobný obhájce titulu, ale vzhledem k přesunům v kádru se nad jejími výkony vznášely otazníky. Její dosavadní působení však nevyznívá nikterak špatně. Pohled na něj trošku zkalilo až pět posledních zápasů. Sparta je byla nucena odehrát všechny venku a za tři body vyhrála pouze jednou. Hráči se jistě rádi po více než třech týdnech vrací domů, kde si zahrají ve speciálních dresech. Většina kádru měla nejprve odpočinek a posléze absolvovala dvoudenní soustředění. Z Finska se naopak vrací brankář Duba a útočník Netík, kteří se na první reprezentační akci této sezóny nijak neprosadili.

Kladno se poměrně brzy propadlo na samotné dno extraligové tabulky a reprezentační trenér tedy neměl aktuálně potřebu v jeho kádru hledat vhodné muže na dalekou cestu na sever. Mužstvo se před přestávkou zlepšilo alespoň v domácích utkáních, když si v posledních dvou před vlastními fanoušky konečně s chutí zastřílelo. V utkání hraném před deseti dny se mohlo Kladno odpoutat z poslední příčky, ale přestože na ledě tabulkového souseda vedlo, odvezlo si jediný bod. Na první tříbodovou venkovní výhru tedy Kladno stále marně čeká. Po zranění kolena se možná v jeho sestavě poprvé objeví Zdeněk Nedvěd. Tomajko a Frolík zřejmě tolik štěstí mít nebudou.

Bookmakeři bwin nemají o výsledku zápasu větší pochyby. Na zápas dorazí mnozí fanoušci za odměnu zdarma a hokejisté Sparty by je měli potěšit výhrou v kursu 1,35 . Hosté na ledě dnešního soupeře prohráli v září poprvé po dvou sezónách, v nichž se jim zde velmi dařilo. Pokud dnes Kladno naváže jakýmkoli bodovým ziskem na  tyto lepší výsledky, stane se tak v kursu 2,98 .

Reklama