Hlavní obsah

Fiorentina hostí vedoucí Inter Milán

Aktuálně pátá Fiorentina je jedním z pozitivních překvapení probíhajícího ročníku Serie A. Na stadion Artemia Franchiho však zavítá lídr soutěže Inter Milán. Další překážkou pro domácí může být i jejich nepříliš oslnivá forma z posledních týdnů.

Článek

V úvodu listopadu ještě Fiorentina na horké půdě Lazia Řím nezaváhala a odvezla si tři body za výhru 1:0. Následně však nestačila na letos velmi silné Udine, kterému doma podlehla 1:2. V posledním ligovém duelu svěřenci kouče Cesare Prandelliho pouze remizovali s až sedmnáctou Regginou.

Ve čtvrtečním utkání poháru UEFA se Violy představili na hřišti AEK Atény, kde remizovali 1:1. „Nebyl to snadný zápas, ale odvedli jsme kvalitní výkon. Ve druhém poločase jsme si vytvořili několik slibných příležitostí, ze kterých jsme asi mohli vytěžit i více,“ říká záložník Zdravko Kuzmanovič.

Z vážných rodinných důvodů chyběl na lavičce domácích v posledním ligovém klání trenér Cesare Prandelli, který však dnes své mužstvo opět povede. Po karetním trestu se na levý kraj obrany vrací Manuel Pasqual. Obranné řady by měli dále vyztužit beci Alessandro Gamberini a Tomáš Ujfaluši, kteří se otřepali ze svých zranění. Zcela fit je i forvard Adrian Mutu, který nahradí suspendovaného záložníka Riccarda Montoliva. Domácí by tudíž měli praktikovat rozestavení 4-3-3.

Obhájci titulu z Milána neprohráli na hřištích soupeřů od dubna 2006 a proti Fiorentině chtějí tuto sérii prodloužit. Na konci října si Inter hravě poradil s FC Janov v poměru 4:1. Následně sice ztratil body za remízu 1:1 proti Juventusu, ale naposled zdolal 2:1 Atalantu.

Zatím jako jediní mají milánští zajištěný postup ze skupiny G, kde v úterý jasně vyhráli 3:0 nad Fenerbahce Istanbul. V 90. minutě výsledek pečetil Chilan Luis Jimenez. „Ta branka mě uklidnila. Už jsem nějakou dobu nehrál a potřeboval jsem podobnou vzpruhu,“ říká 23letý záložník nebo útočník.

Kouč hostí musí skládat sestavu bez čtveřice hráčů Patrick Vieira, Francesco Toldo, Luis Figo a Rodrigo Cesar, kteří stále figurují na listině zraněných. Inter však jak vidno tuto situaci s přehledem zvládá. Výraznou měrou k tomu přispívá i nejlepší střelec mužstva – Zlatan Ibrahimovič.

Na vítězství Fiorentiny vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.30. Pokud věříte, že utkání vyzní ve prospěch Interu Milán, je tu pro vás kurs 2.15. Na remízu určili bookmakeři kurs 3.00 rovné.

Reklama