Hlavní obsah

Kolín hostí neoblíbeného soupeře

Vánoce jsou za dveřmi, čemuž odpovídá i kursová nabídka, která svou rozsáhlostí opravdu neoplývá. Hitem dnešního dne se bezesporu stane souboj 2. bundesligy, v němž Kolín přivítá Kaiserslautern.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Tým z města nad Rýnem předloni spadl z elitní německé fotbalové soutěže, a jelikož mu nevyšel okamžitý pokus o návrat, pouze druholigové vody brázdí i letos. Cíl Kozlů pro letošní sezonu je tak jasný - poprat se o postup. Prozatím si nevedou špatně, jelikož na postupovou příčku aktuálně ztrácí tří body, které mohou získat už v dnešní dohrávce 17. kola.

Na závěr podzimu však nečeká svěřence trenéra Christopha Dauma žádný lehký zápas, což jasně dokládá i novodobá historie. Od roku 2000 změřil Kolín s Kaiserslauternem síly hned desetkrát, ale ani v jednom případě se neradoval z vítězství. Až do loňského roku zisk tří bodů vždy slavil soupeř, poslední tři duely skončily remízou. Dnes tak nehrají domácí pouze o důležité tři body, ale také o vylepšení nepříjemné statistiky.

„Soupeř nám nic nedaruje. Očekávám, že bude bránit v co největším počtu lidí, čemuž jsme podřídili tréninky. Jsem přesvědčený, že toto utkání vyhrajeme. Vítězstvím by jsme také chtěli poděkovat našemu publiku, které při nás celý podzim stálo,“ konstatoval kouč Christoph Daum, který má dnes k dispozici kompletní kádr až na zraněného Matthiase Scherza. „Matthias dělal vše proto, aby mohl nastoupit. Bohužel podle lékařů by byl jeho start rizikový,“ komentoval kouč domácích zdravotní stav svého útočníka.

Ani Kaiserslautern nepůsobí ve 2. bundeslize moc dlouho, když německou fotbalovou elitu opustil ve stejném roce jako Kolín. Loni dlouho bojoval o návrat a byl mu rozhodně blíže než domácí, ale nakonec neuspěl, což dříve jeden z nejznámějších německých klubů dosti poznamenalo. Letos totiž Rudí ďáblové nezažívají vydařenou sezonu, což dokládá i jejich současné postavení v tabulce, v níž figurují až na 16. pozici. Dokáží však překvapit, což ukázali na konci listopadu na hřišti St. Pauli, kde zvítězili po velké přestřelce v poměru 4:3. Hodně branek padlo i v jejich posledním zápase, ale prohra 2:3 s Jenou muže norského kouče Kjetila Rekdala jistě nepotěšila.

Není divu, že outsiderem utkání jsou dnes hosté, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 6.00 rovných. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.75. Myslíte si, že Kolín využije bouřlivého domácího prostředí? Potom si vsaďte právě na jeho vítězství - kurs je 1.50.

Reklama