Hlavní obsah

Zvedne se Blackburn proti Chelsea?

Blackburn se aktuálně nachází na deváté příčce tabulky Premier league, ale výsledkově se mu příliš nedaří, když z posledních sedmi utkání dokázali svěřenci kouče Hughese zvítězit pouze jedenkrát. Chelsea je naopak v dobrém rozpoložení, ale její sérii devíti zápasů bez prohry minulý týden přerušil Arsenal.

Článek

Po domácím debaklu 0:4 s Aston Villou z konce listopadu si hráči Blackburnu spravili chuť, když porazili 3:1 Newcastle. Následně Rovers nestačili před domácím publikem na West Ham a z Wiganu si svěřenci trenéra Hughese odvezli vysokou porážku 3:5. „ První poločas byl z naší strany opravdu ubohý. V druhé půli jsme se však zvedli. Když dáte tři góly venku, čekáte i nějaké body, ale dnes tomu tak nebylo,“ dodal po prohře s Wiganem Mark Hughes, jehož mužstvo neuspělo ani v Carling cupu, kde až po prodloužení podlehlo Arsenalu v poměru 2:3.

Dnes budou domácí hodně spoléhat na Roque Santa Cruze, který svou výbornou formu korunoval hattrickem v zápase s Wiganem a dvěma brankami do sítě Arsenalu. Mimo hru zůstává útočník Benni McCarthy, a tak se vedle bývalého forvarda Bayernu Mnichov představí opět Matt Derbyshire. Na listině zraněných je i zkušený Holanďan Andre Ooijer. Ve stoperské dvojici se tak po bok Ryana Nelsena postaví Christopher Samba. „Cítíme určitou frustraci. Je zřejmé, že naším největším problémem je špatná defenzíva. Na obraně musíme hodně zapracovat,“ říká Hughes.

V polovině listopadu Chelsea doma remizovala 1:1 s Evertonem, ale poté vyhrála bez inkasovaného gólu utkání s Derby, West Hamem a Sunderlandem. Vítěznou sérii Blues ukončil minulý týden Arsenal. Jediný gól vstřelil po chybě Petra Čecha obránce Gallas. „V první půli jsme bránili velmi dobře a soupeř si nevytvořil mnoho šancí. Ve druhém poločase jsme měli příležitosti i my, ale Almunia Arsenal podržel. Zasloužili jsme si minimálně remízu,“ řek po utkání trenér Avram Grant.

Izraelský kouč se bude muset obejít bez několika důležitých postav. Zranění kolene vyřadilo ze hry kanonýra Drogbu i Florenta Maloudu a Johna Terryho limituje poraněný nárt. Největší útočnou hrozbou třetího celku tabulky by tak měl být Andrej Ševčenko podporovaný Wright-Phillipsem, Kalouem a Joe Colem. Ukrajinský forvard ukázal svůj čich na góly i ve středečním čtvrtfinále Carling cupu, když proti silnému Liverpoolu pečetil v 90. minutě skóre na 2:0.

Favoritem na výhru je dnes bezesporu hostující Chelsea, na jejíž úspěch vypsala sázková kancelář bwin příjemný kurs 1.75. Bookmakeři naopak příliš nevěří ve vítězství Blackburnu, na který určili kurs 4.30. Na remízu je kurs 3.35.

Reklama