Hlavní obsah

Vrátí se Everton na vítěznou vlnu?

Aktuálně šestý Everton držel do nedělního duelu s Manchesterem United 13zápasovou neporazitelnost ve všech soutěžích, ale Rudí ďáblové tuto sérii ukončili. Hosté z Boltonu se pod novým koučem Gary Megsonem výsledkově zvedli, ale když nehrají doma, tak to není ono.

Článek

Domácí se prezentují slušnou formou, když na konci listopadu rozstříleli 7:1 Sunderland, následně remizovali v Portsmouthu a zdolali Fulham i West Ham. Ani v nedělním duelu proti United nepředvedli Toffees výkon, za který by se museli stydět. Na úvodní branku Ronalda ještě Cahill odpověděl, ale na druhý zásah portugalské hvězdy z 88. minuty se již Everton nevzmohl a prohrál 1:2. „V důležitých momentech jsme dobře bránili. Hráče nebudu nijak kritizovat. Chceme se dále zlepšovat a lidé si uvědomují, že se s námi musí počítat. Takže stále můžeme zůstat pozitivní,“ dodal po utkání s Manchesterem trenér David Moyes.

Do zápasu s United nemohl kvůli nemoci nastoupit tvořivý záložník Mikel Arteta. Domácí také doufají ve start Tima Cahilla, který nedělní duel nedohrál. Právě duo Arteta - Cahill je považováno za duši současného Evertonu. Na marodce Toffees je trio Alan Stubbs (lýtko), Leighton Baines (kolenní šlachy) a Leon Osman (chodidlo). „Proti United jsme neodehráli špatný zápas a proti Boltonu můžeme začít další sérii neporazitelnosti,“ říká kouč David Moyes.

Výsledky hostí jsou jako na houpačce. Po nečekané výhře s United selhal Bolton proti Liverpoolu (0:4). Následně Wanderers doma zdolali 4:1 Wigan, ale na půdě Manchesteru City opět prohráli – tentokrát 2:4. Naposledy porazili doma Birmingham 3:0. O dvě branky se postarala největší hrozba Boltonu útočník Anelka a jednu přidal ve slušné formě hrající El-Hadji Diouf.

„Everton prožívá letos výbornou sezonu. Dnes by jsme si rádi vylepšili naši venkovní bilanci. Při dobré konstelaci hvězd jsme schopni porazit každého,“ dodává trenér Gary Megson. Trojice rekonvalescentů Blerim Dzemaili, Heidar Helguson a Joey O'Brien se již plně zotavila a do duelu proti Evertonu bude připravena. Na marodce tak zůstává pouze útočník Ricardo Vaz-Te. Nezahraje si však ani Gary Speed, který by měl od nového roku hostovat v Sheffieldu United.

Favoritem na výhru je domácí Everton, na který sázková kancelář bwin vypsala kurs 1.60. Na vítězství Boltonu určili bookmakeři vysoký kurs 5.25 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.50.

Reklama