Hlavní obsah

Potvrdí Býci své vzkříšení?

Mizerné výkony basketbalistů Chicaga stály před týdnem místo jejich trenéra Scotta Skilese. Pod novým koučem odehráli Bulls dva zápasy a oba vítězně. Jima Boylana dnes ovšem čeká zatím nejtěžší zkouška: do Chicaga totiž míří rozjeté Orlando.

Článek

Pokud by se nyní měla rekapitulovat sezona, muselo by být Chicago označeno za její zřejmě největší zklamání. Tým, který loni vyhrál v základní části 49 utkání a v prvním kole playoff deklasoval Miami 4-0 na zápasy, se letos neuvěřitelně trápí. Nedaří se mu venku a zápornou bilanci má dokonce i na vlastní palubovce. Loni byli Bulls před vlastními fanoušky jedním z nejlepších mužstev NBA, zato letos už "dokázali" doma prohrát i s Los Angeles Clippers nebo dostat nařezáno 71-101 od Toronta. O Vánocích už došla vedení klubu trpělivost a propustila trenéra Skilese. Týmu se ujal dosavadní asistent Jim Boylan, kterému dalo Chicago důvěru až do konce letošní sezony. A po dvou zápasech se zdá, že to mohl být šťastný tah. Před třemi dny přivítali Bulls na svém hřišti Milwaukee. Zdálo se, že proti Bucks si Boylanovi hráči znovu zhorší bilanci, v poslední čtvrtině se ale zvedli a uhájili vítězství 103-99. Včera se pak představili v newyorské Madison Square Garden, kde proti domácím Knicks od začátku diktovali tempo a díky výborné obraně zvítězili 100-83.

Milwaukee i New York patří k nejhorším týmům Východní konference. Dnes už Chicago prověří jedno z nejlepších mužstev dosavadní sezony. Také od Orlanda se očekával útok přinejmenším na playoff, na rozdíl od Chicaga ovšem Magic předsezonní prognózy naplňují. Jak se ukázalo, nákup Rasharda Lewise byl dobrou volbou. Vyhlášený střelec totiž skvěle doplňuje pivota Dwighta Howarda, který vede statistiky NBA v doskocích, a po loňské nevýrazné sezoně se znovu probudil i Turek Hedo Turkoglu. Především díky těmto třem hráčům mělo Orlando na konci listopadu bilanci 14-4, když dokázali porazit například i Boston nebo zvítězit v New Orleans. Na přelomu listopadu a prosince absolvovali náročný trip po hřištích soupeřů, který zakončili výhrami v Los Angeles a na palubovce Golden State. Pak jako by na hráče Magic přišel útlum; prohráli doma s Indianou a Atlantou a z devíti následujících utkání dokázali vyhrát jen dvě. Porážka v Bostonu před Štědrým dnem ale byla zatím ta poslední, kterou Orlando muselo skousnout. Minulý týden si Magic v New Yorku hladce poradili s Knicks, které porazili 110-96, poté využili slabé formy Miami a vyhráli na jeho hřišti 121-114, a předevčírem vyhráli potřetí v řadě, když se jejich další obětí stalo Charlotte.

Dosavadní výkony pasují podle bookmakerů do role favorita hosty z Orlanda, na které společnost bwin vypsala kurs 1.65. Myslíte si, že se Chicago před vlastními fanoušky vytáhne a zvítězí? Pak si vsaďte na domácí, kurs na ně je 2.30.

Reklama