Hlavní obsah

Montreal létá do Atlanty rád

Více než polovina klubů dnes bude zapojena do hry v NHL. V severovýchodní divizi se Toronto jako host pokusí bodově přiblížit Bostonu. Detroit bude chtít uklidnit fanoušky po úterním výpadku úspěchem proti Vancouveru. Edmonton začíná svoji misi po jihovýchodní divizi v hlavním městě USA. Atlanta hostí neoblíbeného soupeře z Montrealu.

Článek

Atlanta měla na konci první poloviny prosince náběh na reminiscenci začátku sezóny. Dařilo se jí sice střílet více gólů, přesto ale utrpěla čtyři porážky v řadě. Spravedlivě se o ně podělili oba brankáři. Hedberg byl ovšem v polovině utkání v polovině měsíce střídán a již si do konce roku nezachytal. Lehtonenovi se před Vánocemi dařilo, ale po nich jeho kouzlo až na jednu výjimku vyprchalo. Trenér Atlanty se tudíž rozhodl v první lednové dekádě dát opět více šancí švédskému gólmanovi, který přispěl svým výkonem ke dvěma výhrám. Čas na další změnu přišel právě před týdnem. Finský brankář odchytal již tři utkání v řadě, v nichž měl vždy velmi vysokou úspěšnost zákroků. Klub v těchto utkáních neinkasoval v oslabení a hráči se získanou jistotou v zádech v posledních dvou zápasech využili pět přesilových her.

Montreal již téměř tři měsíce čeká na nějakou delší šňůru výher. Zároveň se mu ale mnoho týdnů nestalo, že by nebodoval ve dvou zápasech v řadě. Do výtečné formy se dostal především po Vánocích. Z devíti dosud odehraných zápasů v tomto období odjel z ledu pouze jednou bez bodového zisku. Montreal se po svátcích mohl dlouho spoléhat na svou produktivitu v přesilových hrách. Naprázdno v nich vyšel až v úterý, kdy si zahrál pouze dvě. Branku si nyní rezervoval skoro napevno Huet, i když byl v sobotu po dvou třetinách střídán Halákem, který byl povolán z farmy místo Price, jemuž se nyní nedařilo. V útoku se probudil Plekanec, který nyní střílí góly v každém druhém zápase a na ledě tráví čim dál více času.

Bookmakeři bwin favorizují v zápase klubů, kterým se nyní daří, domácí tým. Atlanta bodovala třikrát za sebou, což jí stačilo k posunu do čela nejhorší jihovýchodní divize. Dnes může toto postavení upevnit výhrou v kursu 2,2 . Hosté ale hrají venku velmi dobře, když mimo svůj domov nebodovali od začátku prosince jenom ve dvou z jedenácti zápasů. Montrealu se navíc dlouhodobě na ledě dnešního soka daří. V probíhající sezóně tam ještě nevyhrál, což dnes může v kursu 2,6 napravit.

Reklama